Amin Nouri kommer hjem!

Seks og et halvt år etter at han forlot Vålerenga er backen tilbake på Valle.


Vålerenga ble i dag enig med Amin Nouri om en fireårsavtale. Oslo-gutten har de siste årene spilt for både Start og Brann, men nå er han tilbake i klubben han forlot for snart syv år siden. 

27-åringen står oppført med 239 kamper i de to øverste divisjonene, hvorav 47 er i den kongeblå drakta. Nå gleder han seg til å spille med Vålerenga-logoen på brystet nok en gang. 

- Det er utrolig deilig å endelig være hjemme igjen. Jeg gleder meg veldig mye til å ha Klanen i ryggen, sier Nouri og legger til hvilke ambisjoner han har med å komme hjem: 

- Det blir å ta medalje med Vålerenga igjen. Det er en klubb som fortjener å være der oppe, og selv om det var en trå start på sesongen i fjor, så får vi bygge videre på den positive avslutningen laget hadde og sørge for at vi kommer oss oppover på tabellen, sier han. 

Saken fortsetter under bildet.

Amin Nouri fikk sitt gjennombrudd i Vålerenga i 2009. Her fra en kamp mot Odd på Ullevaal stadion (Foto: Heiko Junge / Scanpix)
Amin Nouri fikk sitt gjennombrudd i Vålerenga i 2009. Her fra en kamp mot Odd på Ullevaal stadion (Foto: Heiko Junge / Scanpix)

Oslo-gutt

Gutten som er oppvokst på Mortensrud, var med og tok cupgull med Vålerenga i 2008 og hadde sitt store gjennombrudd i 2009. 

Sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen har fulgt Nouri tett i lang tid og er glad for at backen nå har valgt å signere for Vålerenga. 

Annonse:

- Amin er en spiller med mye erfaring allerede, men allikevel får vi nyte de beste årene av hans karriere her i Vålerenga. Han er en god relasjonsspiller med bra ferdigheter, forståelse og god fysikk. Med denne signeringen får vi en spiller som har vært i en god treningsgruppe og et lag som har tatt medalje og kjempet om Europacupplass de siste årene. Den erfaringen trenger vi i gruppen for å løfte oss opp på samme nivå, sier Ingebrigtsen og legger til: 

- Vi har forventninger om at Amin skal utvikle seg til å bli en enda bedre spiller på banen selv, og at han i tillegg skal stå frem som en foregangsmann i treningsarbeidet og ta en lederposisjon i gruppen i kraft av sin erfaring, for på den måten å bidra til at folk rundt seg utvikler seg, sier Ingebrigtsen.

Ville hjem

Nouri var en del av den gyldne generasjonen som kom opp gjennom Vålerengas talentgruppe på slutten av 2000-tallet, og som etterhvert tok steget opp på A-laget. Det at han er en ekte Oslo-gutt og har hjertet sitt i Vålerenga tror Ingebrigtsen vil bli veldig bra, både for han selv og supporterne. 

- Når vi etter hvert kom så langt som at vi ble konkrete i vår interesse møtte vi en Vålerenga-gutt som har vist et stort ønske om å komme hjem og bidra til gode resultater og prestasjoner fremover. Jeg vet at han gleder seg til dette, og jeg regner med han kommer til å bli godt tatt imot av alle våre supportere, avslutter Ingebrigtsen. 

Nouri hadde kontrakt med Brann ut 2017 og kommer derfor gratis til Vålerenga. 

Se intervju med Amin i videovinduet øverst i saken. 

Fakta

  • Navn: Amin Nouri

  • Født: 10. januar 1990

  • Posisjon: Forsvar

  • Antall kamper i Eliteserien: 155

  • Antall U-landskamper: 66

  • Kontrakt ut 2021

Annonse fra Obos-ligaen: