Alta vant knepent på Intility Arena

Vålerengas unggutter tok ledelsen, men Gamsten og rutinen ble tungen på vektskåla.

Vålerenga 2 har allerede sikra plassen i neste års PostNord-liga og kunne spille med lave skuldre da Alta IF gjestet Intility Arena mandag ettermiddag.

Allerede fire minutter ut i oppgjøret rulla unggutta opp et fantastisk angrep fra venstre, men Henrik Udahls heading på bakre snek seg på feil side av stolpen til Marius Tollefsen.

Tok ledelsen, men så våkna gjestene

Det skjedde forholdsvis lite den første halvtimen, men da Oskar Opsahl tok på seg servitørrollen etter 31 minutter steg Fredrik Holmé til værs i boksen og heada vertene i ledelsen.

Jubelen fra de drøyt 50 tilskuerne hadde knapt rukket å legge seg da gjestene utligna to minutter senere. Christian Reginiussen satte inn 1-1, og like etter økte Peder Brekke til 2-1 for Alta. 16-åringen dro seg forbi på venstresida og banka ballen inn bak en sjanseløs Magnus Sjøeng.

Fredrik Holmé satte inn Vålerenga 2s scoring før pause (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Innbytterne satte fart

Øystein Sanden og Vålerenga gjorde tre bytter i pausa og fikk umiddelbar uttelling. Innbytter Jacob Dicko Eng satte fart på venstrekanten og la perfekt inn i boksen til Ousmane Diallo Toure. Også han kom direkte fra benken og med sin første berøring i kampen satte han enkelt inn utligninga til 2-2.

Vålerenga 2 var det beste laget etter hvilen og kunne tatt ledelsen ved flere anledninger. Diallo og Dicko Eng var friske på hver sin kant, men unggutta mangla det siste lille foran mål.

Havna under

Litt mot spillets gang tok Alta ledelsen snaue ti minutter før fulltid. Omar Fonstad el Ghaouti satte inn gjestenes tredje scoring, noe som også ble kampens siste. Gjestene fra nord kan dermed reise hjem med alle tre poengene.

To kamper gjenstår av årets PostNord-liga avdeling 1. Den første spilles borte mot Bærum lørdag 6. november klokka 13.00 og den siste hjemme mot Moss søndag 14. november. Også den klokka 13.00.