- Aldri aleine i Vål'enga

Bli bedre kjent med Gatelagets mor, Jane.

Annonse:

Hver onsdag blir Jane Holter plukket opp grytidlig om morgenen for å dra til Matsentralen i Gladengveien. Her henter hun mat til Gatelagets spillere, lavinntektsfamilier og til lunsjen hun serverer på Intility Arena tre dager i uka. 

- Det er dette som er lagbygging, sier Olav Tveiten, og henviser til Jane som dekker bordet før onsdagens fotballøkt i gymsalen på Oslo øst. 

Jane kom til Vålerenga for et par år siden, men på grunn av en ryggskade kan hun ikke spille fotball selv. Da mannen hennes døde for fem år siden, trengte hun noe å fylle dagene sine med, og da ble hun og Gatelaget en perfekt match. 

- Jeg er matmor for alle gutta. Jeg dekker på, koker egg og ordner slik at vi har det litt hyggelig her. Hadde jeg skulle utdanna meg til noe, så hadde det vært innafor omsorgsarbeid, så dette passer meg ypperlig, sier hun og humrer.

Jane er alltid i godt humør. Hun går rundt i gangene på Intility Arena og sprer glede blant spillere og ansatte. Det at hun havna i Vålerenga var naturligvis ikke tilfeldig.

Broren Jon er kaptein på Gatelaget, og selv har hun vært Vålerenga-supporter hele livet.

- Det finnes ikke noe bedre folk enn de som er i Vålerenga. Samme hvor du er, om det er på fotballkamp, hockeykamp, på Vertshusbussen eller du treffer dem ute, så finnes det ikke noe bedre enn Vålerenga-supportere. Aldri aleine i Vål'enga vet du, avslutter hun. 

Vi fulgte Jane en helt vanlig onsdag - se video her:

Annonse fra Obos-ligaen: