Abu til DC United

Mohammed Abu spiller 2020-sesongen i DC United, etter at partene signerte en utlånsavtale i dag.

Annonse:

Mohammed Abu kom til Vålerenga sommeren 2018 fra MLS-klubben Columbus Crew, og er med utlånet til DC United tilbake i MLS. Washington-laget hadde seriestart denne helgen, og spilte 1-2 hjemme på Audi Field mot Colorado Rapids.

Ønsket å reise til USA

Ghaneseren har spilt 37 kamper for Vålerenga, men det så ut til å bli vanskeligere å kjempe om en plass i førsteelleveren etter signeringen av Oldrup Jensen tidligere i år.

- Abu går på lån til DC United og ut dette året, etter at vi i dag ble endelig enige med klubben der borte. Det var et ønske fra Abu selv å reise til USA, og da Dag-Eilev også ønsket å hente inn andre i midtbaneleddet var det bra for begge parter at det kom en klubb på banen som ønsket Abus tjenester, sier sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen.

Gode alternativer på midtbanen

Det betyr at det primært er nysigneringen Fredrik Oldrup Jensen, veteranen Magnus Lekven og den unge utfordreren Felix Horn Myhre som konkurerer om den sentrale midtbaneplassen i årets Vålerenga-lag, i tillegg til å være aktuelle i andre posisjoner i Fagermos 4-3-3-formasjon.

Abu har kontrakt med Vålerenga ut 2022, og vi ønsker lykke til i DC United denne sesongen!

GODE MINNER: Felix Horn Myhre og Mohammed Abu jubler etter et mål mot Tromsø i Eliteserien. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GODE MINNER: Felix Horn Myhre og Mohammed Abu jubler etter et mål mot Tromsø i Eliteserien. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

 

Annonse fra Obos-ligaen: