Hardt straffet i Kristiansund

Sesongens siste kamp endte med 2-1-tap.

Søndag kveld var det duket for årets siste kamp når KBK var verter på Kristiansund stadion. Mellom 40 og 50 Vålerenga-supportere hadde tatt den lange turen til Nordmøre for å heie gutta frem til seier, og skapte liv på borteseksjonen fra første sekund.

Én plass og ett poeng skilte lagene før avspark, og for Vålerengas del var fjerdeplassen fortsatt innen rekkevidde. Det fordra selvsagt tre poeng, Rosenborg-tap og alt annet enn seier til LSK.

Se høydepunkter fra kampen nederst i saken.

Store sjanser

Hjemmelaget hadde initiativet i starten av oppgjøret og skapte et par halvstore sjanser, men Mathias Dyngeland var på plass og rydda unna i stor stil. Da kampuret viste tolv minutter kom Vålerengas første sjanse i kampen. Henrik Udahl fikk en gigantisk mulighet etter Sahraoui-show på venstresida, men spissen banka ballen over fra kloss hold.

Like før halvtimen var spilt fikk Christian Borchgrevink sjansen på frispark, og med silkefoten bøyde han ballen over muren. Skuddet var utakbart for McDermot, men sisteskansen hadde stolpen på laget.

Høyrebacken prøvde lykken igjen like etter, men denne gangen var McDermot på plass på skuddet fra distanse Returen var riktignok farlig, men KBK-forsvaret var først på ballen og fikk renska unna. Ingen av lagene fikk hull på byllen før hvilen, men rapportene fra de øvrige kampene burde være en motivasjon før sesongens siste 45.

Christian Borchgrevink var nære scoring før pause (Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix)

Straffet for egne feil

Vålerenga hadde initiativet etter pause, men da Osame Sahraoui mista ballen midt på egen halvdel etter 66 minutter satte hjemmelaget fart mot mål. Innbytter Liridon Kalludra fant Bendik Bye på venstre sida, og spissen kunne enkelt bredside ballen forbi Dyngeland til 1-0.

Christian Michelsen lyktes med sitt trippelbytte rett før scoringa, og like etter gjorde også Fagermo endringer. Unggutta Seedy Jatta og Odin Thiago Holm kom inn for å snu kampbildet, og 12 minutter før slutt var utligninga et faktum.

Et godt slått hjørnespark fra Christian Borchgrevink traff hodet til KBKs Max Williamsen, og McDermot var sjanseløs. Dessverre sto ikke uavgjortresultatet seg så veldig lenge, for minuttet etterpå fikk hjemmelaget straffe.

Moses Mawa var trygg fra ellevemeteren og sendte vertene tilbake i føringen med ti minutter igjen. Vålerenga hadde muligheter til å utligne, men så skjedde ikke.

Årets sesong er over, og med kveldens tap ender vi på den velkjente 7. plassen. Heldigvis kommer det en ny sesong i 2022, og da er ENGA TILBAKE!