Overtidstap i derbyet

Syv scoringer, rødt kort og tap langt på overtid. Derbyet hadde alt.

En vanvittig ramme, et sykt trøkk fra 16.555 mennesker og to offensive lag. Den perfekte rammen for norsk fotballs heteste derby.

Gutta i kongeblått kom ut til et Intility Arena kledd i rødt og blått med TIFO på tre av fire tribuner, og seks minutter var det de trengte for å ta ledelsen.

Henrik Bjørdal kom seg ned til dødlinja og chippa på bakre til Seedy Jatta. Spissen steg til værs, heada ned til Daniel Håkans som banka ballen i nettet bak Hedenstad.

Daniel Håkans jubler for sin første scoring på Intility Arena (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB)

Kontroverser og to kjappe

Det kokte både på matta og tribunene fra første stund, og da kampen var et drøyt kvarter utligna gjestene til 1-1. Thomas Lehne Olsen bredsida ballen i nettaket, men stillinga skulle ikke stå seg lenge.

Like før halvtimen var spilt var oksen fra Valderøya på plass inne i 16-meteren, og der er han farlig. Vegar Eggen Hedenstad slo et lavt innlegg og Bjørdal banka kula i nettet via foten til Garnås og en utspilt sisteskanse. 2-1.

Gutta i kongeblått var virkelig i slaget før pause og kun tre minutter etter 2-1-scoringa økte Seedy Jatta ledelsen ytterligere. Mohamed Ofkir dribla seg lekkert forbi en LSK-forsvarer og og prøvde lykken med venstrefoten. Hedenstad måtte gi retur, og der var Jatta på plass. 3-1

Simen Juklerød fikk direkte rødt etter 37 minutter i derbyet (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB)

VAR og direkte rødt

Dramatikken var så definitivt til stede på Oslo øst, og da Simen Juklerød tråkka til i en duell med Magnus Knudsen ble dommer Hagenes kalt ut til VAR-skjermen.

Etter å ha sett bildene i reprise mente mannen i svart at forseelsen kvalifiserte til direkte rødt og Vålerenga måtte spille en snau time med én i undertall. 3-1 holdt inn til pause, men gjestene kom ut i hundre etter hvilen og satte 3-2 nærmest direkte fra avspark.

3-3 kom like før fulltid før Akor Adams satte inn 4-3 til gjestene seks minutter på overtid. I mellomtiden hadde også Hagenes annullert debutant Aaron Kiil Olsens nettkjenning og de berømte marginene var definitivt ikke på Vålerengas side denne kvelden.

En blytung avslutning på det som starta forrykende for alle i kongeblått. Takk for innsatsen på tribuna. La oss fylle igjen 16. mai når Hamkam kommer på besøk.