3-1-seier på Lerkendal!

En Seedy Jatta i storform og en krigersk laginnsats sikra sesongens andre trepoenger.

Et stappfullt bortefelt møtte gutta våre da de entra Lerkendal-gresset i lørdagens storkamp mot Rosenborg. Sol, 14.000 på tribunen og to lag på desperat jakt etter tre poeng var status før avspark.

Det kom til å bli en krig, og det ble det også. I løpet av kampens første 39 minutter måtte både Leonard Zuta og Vegar Eggen Hedenstad forlate banen med skade, og inn kom Magnus Bech Riisnæs og Fredrik Oldrup Jensen.

Strålende angrepsspill

Det var ikke flust av sjanser for noen av lagene innledningsvis, men da Daniel Håkans kom rettvendt mot Rosenborg-forsvaret ble det farlig foran målet til André Hansen.

Finnen dro seg forbi to mann og slapp kula til Mohamed Ofkir. Høyrekanten prøvde seg på en curl i lengste, men en strålende blokkering fra Erlend Dahl Reitan hindra nettkjenning.

Et fantastisk bortefelt på Lerkendal stadion (Foto: Ole Martin Wold / NTB)

Henrik Bjørdal ble flytta ned på høyrebacken da Vegar Eggen Hedenstad ble båret av banen med skulderskade. Kort tid etter vant oksen fra Valderøya ballen høyt på Rosenborgs halvdel og slo et strøkent innlegg inn i boksen.

Ofkir kom i stor fart fra motsatt kant og bredsida ballen inn bak André Hansen. Et angrep tatt ut av læreboka til Fagermo og 1-0 til Vålerenga etter halvspilt oppgjør.

To kjappe

Et kravstort Lerkendal-publikum uten Rosenborg-scoring på over 200 minutter, fikk umiddelbart noe å glede seg over etter pause. Hjemmelaget fikk frispark i farlig posisjon, og Morten Bjørlo duppa ballen over muren og inn i det venstre hjørne til 1-1.

Heldigvis har Vålerenga en spiss i scoringsform, og de kongeblå tok tilbake ledelsen like etter. Et frispark fra Strandberg på bakre stolpe ble heada inn igjen i feltet, og der var det ingen som matcha spensten til Seedy Jatta.

Ofkir jubler for sin første Vålerenga-scoring (Foto: Ole Martin Wold / NTB)

20-åringen heada Vålerenga i føringa med sin andre scoring for året, men det tok litt tid før gleden virkelig kunne slippes løs. VAR måtte i aksjon for å se om Jatta var på rett side av offside-linja, og det VAR han.

Straffescoring

Seedy Jatta var en konstant trussel mot RBK-forsvaret etter pause, og da unggutten lukta nedfallsfrukten på bakre stolpe etter en corner var André Hansen i kjempetrøbbel.

Vertenes sisteskanse la Jatta i bakken og dommer Svein Oddvar Moen pekte på straffemerket. Henrik Bjørdal la ballen ned på elleve meter og satte sikkert inn 3-1 til Vålerenga tyve minutter før slutt.

Rosenborg hadde ingenting å komme med på eget gress, og Fagermos menn tok dermed sesongens andre trepoenger. En strålende bortekamp og en Eliteserie-forbannelse på 18 år er brutt.

Tusen takk til et fantastisk bortefelt. Nå er det Haugesund neste!