1-3-tap på Intility Arena

Stabæk gikk seirende ut av søndagens kamp på Oslo øst.

Nærmere 9000 hadde tatt turen til Oslo øst søndag kveld da Vålerenga fikk besøk av Stabæk. ØSTBLOKKA var nesten utsolgt, mens gjestene stilte med 1000 på sitt felt. Og det var bæringene som kunne juble først på Intility Arena.

Hardt straffet

Vålerenga prøvde å spille seg ut bakfra, men både udyktighet og et godt Stabæk-press gjorde at Bassekou Diabate kom alene mot Magnus Sjøeng. Spissen gjorde alt rett, satte ballen mellom beina på Vålerengas sisteskanse og sendte Stabæk i føringen.

Hjemmelaget sleit i banespillet i starten av omgangen, og slo feilpasning etter feilpasning. Heldigvis kom gutta i kongeblått tilbake, og skapte flere store muligheter før den endelig satt foran en kokende supportertribune.

Rijks med første i OBOS-ligaen

Vålerengas nederlandske spiss, Mees Rijks scora sitt første offisielle mål i cupkampen tidligere i uka, og da han fikk muligheten foran Østblokka etter 40 minutter lot han ikke sjansen gå fra seg.

Daniel Håkans og Henrik Bjørdal tok en raskt corner før sistnevnte chippa ballen inn i boksen. Rijks knuste alle i lufta og heada inn 1-1 like før hvilen.

Vålerenga spilte seg opp i løpet av omgangen og fikk en veldig fortjent scoring på tampen. Det samme kjøret mot Stabæk-målet fortsatte også etter pause, helt til gjestene igjen scora ut av intet.

To kjappe i sekken

Thomas Roberts curla ballen inn i et tett befolka felt, Kasper Pedersen vant duellen og stussa gjestene i ledelsen. Samme mann var på plass igjen kun minuttet senere, og økte ledelsen til 3-1 for bæringene.

Vålerenga skapte sjanse på sjanse og hadde stort sett alt av spill inne på Stabæks halvdel, men enkle baklengs og en sisteskanse på motstanderlaget med sin livs dag på jobb, gjorde at det ble tap på eget kunstgress.

Tusen takk for oppmøtet - neste helg fyller vi Ullevaal stadion!