1-1 i premieren

Det endte uavgjort mellom Vålerenga og Sogndal i den første kampen av årets OBOS-liga.

Et fantastisk vårvær, en utsolgt ØSTBLOKKA og godt over 9100 på Intility Arena. Vålerengas første kamp i OBOS-ligaen 2024 hadde det meste, men det tok tid før de fremmøtte fikk noe å juble for.

Et enormt press fra hjemmelaget mot et lavtliggende Sogndal-lag var stort sett beholdninga den første halvtimen, men da kampuret viste 37 minutter kontra gjestene inn oppgjørets første scoring.

Under til pause

Vålerenga slo bort ballen på egen halvdel, og Erik Hovden Flataker fikk æren av å sette inn det første målet på Intility Arena i årets OBOS-liga.

Det var stort sett spill mot ett mål hele omgangen, men med 21 spillere på Sogndals siste tredjedel ble det både trangt og vanskelig for de kongeblå. Hedenstad og Håkans var nærmest scoring før hvilen, men det var gjengen fra saftbygda som leda halvveis.

ØSTBLOKKA med en enorm TIFO før avspark (Foto: Terje Bendiksby / NTB)

Da lagene kom ut igjen fra garderobepraten var kampbildet helt likt. Vålerenga kjørte et konstant press mot gjestenes mål, men det tok tid å bryte igjennom Sogndal-blokka.

Håkans til unnsetning

Da timen var passert, og vel så det, smalt det endelig foran ØSTBLOKKA. Brice Ambina chippa ballen inn i boksen, Henrik Bjørdal la den til rette med hodet og Daniel Håkans banka den i kassa med venstrefoten. Vår finske landslagsspiller sørga for utligning med 22 minutter igjen.

Debutant Ola Kamara var kun en feberredning unna å sikre tre poeng i sin første kamp for Vålerenga, men det ble med de to scoringene. Den første kampen av årets OBOS-liga endte uavgjort, 1-1.