1-0-SEIER!

Det ble en tålmodighetsprøve da Vålerenga slo Jerv 1-0 søndag kveld.

Etter en skuffende forestilling i Bodø var det et revansjelystent Vålerenga-lag som entret matta i kveldssola på Intility Arena søndag kveld.

Nyopprykka Jerv fra Grimstad har på ingen måter gjort seg bort i debutsesongen i Eliteserien, og kom til hovedstaden med mål om å ta med seg poeng hjem.

Arne Sandstøs menn lå lavt i banen og lot Vålerenga diktere spillet på eget kunstgress, og tok kontringene da de bød seg. Det var flere av de før pause, og de fleste sjansene i førsteomgang var det gjestene som sto for.

For Vålerengas del handla det meste om tålmodighet og å finne de små rommene gjestene etterlot seg, og det fant de rett før pause.

Strand nærmest

Henrik Bjørdal ble spilt fri nede ved dødlinja og fikk slått ballen inn foran mål. Øvretveit fikk en hånd på kula, men ikke mer enn at Petter Strand kom til omgangens største mulighet.

Midtbanespilleren løp seg fri og heada fra ti meter, men forsøket ble dessverre hindra av Sandbergs hode på streken.

Med 68/32 i ballbesittelse de første 45 så sier det seg selv at Vålerenga styrte begivenhetene ute på Intility Arena, men målene uteble for begge lag og det sto 0-0 da dommeren blåste av til pause.

Petter Strand med Vålerengas største mulighet før pause (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Foran Østblokka

Med nesa mot egne supportere etter pause var det et enda mer offensivt Vålerenga-lag som kom ut til den andre omgangen. Før det var spilt fem minutter hadde både Osame Sahraoui og Leonard Zuta hatt hver sin store mulighet.

Førstnevnte var den skapende kraften i Vålerengas offensiv etter hvilen, og starta også angrepet som endte med to klasseredninger av Øvretveit bakerst hos vertene.

En god opprulling havna til slutt opp hos Vegar Eggen Hedenstad som banka til fra 16 meter. Øvretveit måtte gi retur og Aron Dønnum fikk prøvd seg både én og to ganger, men igjen vant sisteskansen duellen.

Osame Sahraoui fortviler (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Så kom den endelig!

Vålerenga prøvde og prøvde, og fikk til slutt lønn for strevet. Innbytter Taofeek Ismaheel kom seg løs på høyresida og la inn i boksen. En uheldig John Olav Norheim satte ballen i eget nett, og kampens eneste scoring var et selvmål fra gjestene.

Mål er uansett mål, og sesongens andre hjemmeseier var et faktum! Tusen takk til alle som lagde en nydelig stemning på Oslo øst.