Follo: Kjempeviktig å samarbeide med Vålerenga

Inn mot helgens kamp mot Aalesund, har Vålerenga vært på klubbesøk hos Follo for å rette fokus mot en klubb som har det tøft om dagen.

Annonse:

I prosjektet «Engaland» er Vålerenga foran hver hjemmekamp på tilbudssida mot et spesifikt geografisk område i og rundt Oslo, og retter ekstra stort fokus mot én spesifikk klubb i dette området. I forbindelse med hjemmekampen mot Aalesund søndag, er det Follo Vålerenga har valgt å besøke.

Vålerenga byr på seg selv

Vålerenga vil gjennom «Engaland» både komme på klubbesøk, sette fokus på profiler fra området, samt invitere til et seminar hvor Vålerenga stiller hele sin organisasjon til disposisjon på sin kunnskap på alt fra spillerutvikling til markedsføring slik at man kan knytte bedre bånd til lagene i og rundt Oslo. Det er et samarbeid Follo setter stor pris på:

– For Follo er det kjempeviktig å ha samarbeid med Vålerenga og andre klubber i regionen. Vi har sett at det er veldig vanskelig å stå alene, så vi er avhengig av å samarbeide med andre. Og når Vålerenga kommer inn og tilbyr det de gjør, og gir en drøm til de unge spillerne her om å engang spille i Eliteserien, er det viktig for oss. Det er også en enormt viktig inspirasjonskilde for de barna vi skal oppdra her, sier hovedtrener, og daglig leder i Follo FK, Anders Særvold.

Se videointervju med Særvold nederst i denne saken.

En klubb som sliter

Follo, som rykket ned fra OBOS-ligaen i 2015, har slitt i det siste, spesielt økonomisk, og står i reell fare for å måtte legge ned satsingen etter årets sesong. Men Særvold både tror og håper på bedre tider framover.

– Planene for 2018 er å samle de breddeklubbene som var med å starte klubben med å re-starte prosjektet og trekke i samme retning igjen. For så å komme oss opp, både sportslig og økonomisk, sier en optimistisk, men fattet Særvold.

Follo ligger sist i PostNord-ligaen avdeling 1, samme avdeling som Vålerengas rekruttlag, og rykker ned til 3. divisjon for å begynne arbeidet med å komme seg opp igjen.

Vålerenga: – Vi vil hjelpe!

Det er nettopp derfor Vålerenga har valgt å legge fokuset inn på dette distriktet generelt, og Follo spesielt, inn mot kampen nå til helga.

– Vi mener at Follo i aller høyeste grad bør forbli på det norske fotballkartet. Vi husker godt da de spilte seg til cupfinale, og det ga fotballen i hele distriktet en enorm boost. Det jobbes godt i breddeklubbene her, og hvis vi kan gjøre noe for å styrke disse klubbene med Follo i spissen, er det absolutt noe vi ønsker å gjøre, sier salgssjef privatmarked i Vålerenga, Morten Nydal.

Nydal understreker at «Engaland» er et prosjekt i samarbeidets ånd. Dersom vi alle står sammen for Oslo-fotballen er det å håpe at færre spillerne må forlate hovedstadsområdet for å søke lykken ellers i landet.

– Vi trenger sterke klubber i Stor-Oslo. Vi har hatt barnelag fra både Ski, Oppegård, Nesodden, Kolbotn, Siggerud og Vestby i Obs Bygg Minicup som vi arrangerer foran hver hjemmekamp i Fanzone denne sesongen. Det gjennomgående for alle disse lagene er at de er utrolig godt organisert med ekstremt kapable trenere og ledere. Når de største talentene her er klar for nye utfordringer, ønsker Vålerenga at de skal spille for en klubb i regionen som helst holder til i de to øverste ligaene i Norge. Oslo-fotballen er tjent med at Follo er en slik klubb, avslutter Nydal.


Annonse fra Eliteserien: