Enga Inside: Seriemesterskapet i år, 2018?

Tirsdag så jeg en helt fenomenalt fin treningsmatch. VIF mot U21-landslaget. Jeg har behov for å tenke litt høyt.

Annonse:

Det endte 1-1 mellom kongerikets utvalgte i U21-landslaget og våre gutter, i en kamp der det så ut som det gjaldt VM-kvalik. For et trøkk! Her ble det ikke spart på noen ting. U21styrte i en halvtime. Deretter var Vålerenga utvilsomt best.

Det faktum at vi kom til å ligge under 0-1 etter ett (!) minutt, skyldes en blunder. Det kommer et langt framspill vår keeper må utafor 16-meteren for å klarere – hvorpå Markus Sandberg rett og slett bommer på ballen. Mål imot. Sånt skjer. Etter det sto Sandberg en prikkfri kamp, og han hadde sitt å stri med. U21-gutta skapte fem-seks virkelig store sjanser.

Men etter at Abdi lagde et stjernemål fra 30 meter, hadde vi – i løpet av to minutter – to stolpeskudd. Vi var med andre ord noen centimeter unna å vinne 3-1.

Det jeg vil fram til, er at dagens Vålerenga er i ferd med å «sette seg» - som lag. I andre omgang bytta vi seks spillere, og det gikk faktisk like fint. Ungdommen kom ut med imponerende sjøltillit.
Så hva nå, de neste tre-fire ukene?

Jeg mener vi har grunn til å se lyst på det. Brann først, søndag. Spiller vi med den intensiteten vi gjorde mot U21i dag, så vinner vi. Før Brann tapte for LSK i cupen, tenkte jeg at «en gang må jo Brann tape en kamp». Nå tror jeg de taper to på rad.

Om så skjer, er vi seks poeng unna toppen av tabellen. Med hvor mange poeng igjen å spille om? 51. Kan vi klare ett poeng på Lerkendal? Ja, det kan vi. Og vi kan definitivt klare tre poeng mot Bodø/GlimtIntility. Om vi i mellomtida har slått Tromsø ut av cupen – vel, da er det vel ikke umulig å få et tellende resultat mot MoldeRøkkeløkka tidlig i juli?

Jeg har vanligvis veldig stor respekt for Drillos analyser. De analysene går i dag ut på at bare to lag kan vinne Eliteserien 2018Brann og Rosenborg. Jeg tror det er mulig å gjøre hans spådom til skamme.

Om skjemaet jeg har skissert slår til, skal vi faen meg gi bergensera og trøndera kamp til døra!

Annonse fra Obos-ligaen: