Enga Inside: Hvordan uttaler man Elton John?

Det er noe med svensker og engelsk. Så også med den kunnskapsrike og språkmektige Marcus Sandberg.

Annonse:

Siden det viser seg vanskelig å få organisert kollektiv quiz, har herrene Jonatan Tollås Nation og Marcus Sandberg greid å mase seg til privat quiz. Fra nå av er det sånn – tre spørsmål hver morgen før vi går ut på feltet.

I dag ville jeg vite hvem som spiller klokka 16.00 og 20.00 i VM lørdag, altså rett før og rett etter Vålerenga – Bodø/Glimt. Etter litt nøling gikk det spørsmålet greit.

På spørsmål om navnet på romernes sjefsgud, ble det imidlertid bråstopp. Marcus presterte til og med å spørre «hvem er romerne»?! Rett svar er Jupiter.

Adam Larsen Kwarasey har en tendens til å delta med et halvt øre, men i dag var det Sam Adekugbe som tro støttende til. Jeg ville vite hvilket navn han som heter Aubrey Grahamer er bedre kjent som? Det ble stille i fjøset hos Tollås Nation og Sandberg, men vår canadiske venn var minst like stø og snarrådig som han er på venstre back-plass.

- Drake. Really – didn’t you know?

På vei ut ble det forlangt et fjerde spørsmål, og jeg tok en på sparket:

- Hvem er det som spiller sin absolutt siste konsert i Oslo søndag kveld?

Ingen kunne svare, og rett svar er Paul Simon. Men Marcus Sandbergforsøkte seg, selvfølgelig.

- Elton John!

Og du kan jo tenke deg hvordan svensken Sandberg uttaler Elton John! Hvis du er i tvil, får du bare spørre den første svensken du treffer. Det høres ikke bra ut, ikke i det hele tatt!

Med disse linjer ønsker jeg alle og enhver en god helg, og håper ledelsen på ØST har hyra inn nok ekstrahjelp i morgen. For bedre ettermiddag og kveld enn dette, kan vel ingen ønske seg:
16.00: Frankrike – Argentina
18.00: Vålerenga – Bodø/Glimt
20.00: Uruguay – Portugal

Vi ses!

Annonse fra Obos-ligaen: