
Ulna med fokus på psykisk helse
Valle Hovin idrettsbarnehage inviterte alle foreldre til en ettermiddag i barnehagen.
10. oktober var verdensdagen for psykisk helse. Dette er en årlig markering som holdes over hele verden, og det er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse.
I 2017 var det over 1000 registrerte arrangementer landet rundt, og onsdag 10. oktober inviterte Valle Hovin idrettsbarnehage samtlige foreldre til en samling i barnehagen der fokuset var psykisk helse med temaet "Vær raus".
Spiller på lag med foreldrene
Tjenesteleder i Valle Hovin Idrettsbarnehage, Silje Alvheim mener det er viktig å sette fokus på psykisk helse tidlig, og ønsket derfor å benytte verdensdagen til å markere dette sammen med barna og deres foresatte.
- Valle Hovin Idrettsbarnehage har fokus på å fremme barns psykiske helse, og vi ser viktigheten av at foreldrene også er på banen. At vi spiller på lag, for samme mål er essensielt. Det å skape bånd med nærmiljøet rundt seg, er en av tiltakene for å fremme en god psykisk helse, og dette er noe vi vil bistå med, sier hun.
Saken fortsetter under bildet.

Viktig å ta del i barnas hverdag
I idrettsbarnehagen er det full aktivitet fra barna kommer om morgenen til de hentes på ettermiddagen, og det at de for vist frem sin hverdag til foreldrene, mener Alvheim er viktig for både identiteten og mestringsfølelsen.
- Vi ønsket å skape en fin ettermiddag for foreldre og barn - sammen, der barna fikk rom til å vise sin hverdag. Det at foreldre tar del i deres barnehagehverdag, kan styrke barnas følelse av å tilhøre noe, følelse av identitet, mestringsfølelse, en mening i livet – som er noen av de syv helserettighetene vi arbeider med i barnehagen, sier hun og legger til:
- Valle Hovin Idrettsbarnehage er en barnehage som har LEK og moro i fokus, og vi vil at dette skal spre seg også utenfor våre vegger.
Saken fortsetter under bildet.

- Hos oss er det rom for alle
Det ble arrangert familie-quiz med flotte premier fra ØST, Sjappa og Scandic Helsfyr. Vålerengas maskot, Tippen kom på selvskrevet besøk til barnas store glede. Det var fotballkamp mellom foreldre og ansatte, hinderløyper og matservering.
Avslutningsvis fikk alle en lapp hvor de skulle skrive hva "Raushet" var, og dette ble så hengt opp i grein.
- For oss er raushet å gi, uten å forvente noe tilbake. Likevel får vi sånne fantastiske dager som vi ser barna vokser på og gleder seg stort til. Å være raus handler mye om å gi – men også å se hverandre som det vi er, og godta det. Vi er alle ulike, og hos oss er det rom for alle, avslutter Alvheim.