Eliteserien 2020 nærmer seg!

Sportslig leder svarer på aktuelle spørsmål etter Regjeringens pressekonferanse vedr. trening og seriestart

Kjære samarbeidspartner!

I dag kom nyheten vi lenge har ventet på – Eliteseriestart 2020 nærmer seg!

Det har føltes som en evighet og vi har lenge gått og ventet på svar fra regjeringen for når kontakttrening og Eliteserien 2020 kan starte opp. I dag fikk vi de gode nyhetene om at kontakttrening kan startes opp umiddelbart og Eliteserien kan sparkes i gang 16. juni.

Vi gleder oss veldig over dagens positive nyheter og ser virkelig frem til knallharde taklinger, sugende løp og emosjonelle feiringer når vi igjen scorer viktige mål på Intility Arena.

Vi vil informere mer rundt våre planer fremover, dagens situasjon og tanker rundt Eliteseriestart 2020 under vårt nettverksmøte 13/5 kl 1500. Har du/dere ikke meldt deg/dere på ennå så ikke vent med dette. Vi har som kjent kun mulighet til å samle totalt 50 personer til dette arrangementet.

Etter dagens pressekonferanse så har vi intervjuet Sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen og vi anbefaler dere å lese intervjuet nedenfor.

Enn så lenge: Vask hender – Host i armhulen eller papirtørkle - Hold dere hjemme ved sykdomssymptomer😊    

Vi gleder oss til å se dere igjen.
Mvh Erik og Glenn

Hvordan har den siste tiden vært Jørgen?

- Det har, som mange sikkert har registrert, vært ulike faser med ulike kjennetegn etter at vi gikk fra trening 12.mars. Fra kun fellestrening, til en "koronavariant" av fellestreninger uten kontakt, og så to uker i ferie. Så har vi nå vært i gang igjen en uke med den samme koronatilpassede treningen i grupper på fem sammen. Og så til sist i dag hvor alle for første gang på lenge kunne være sammen igjen på trening siden nedstengningen, men fortsatt med avstand på 1m mellom hver enkelt på feltet.

- Hver endring, og følelse av fremdrift, har skapt litt ny energi, men samtidig har det - som for alle i samfunnet - vært vanskelige uker. Jeg må imidlertid berømme spillergruppen og trenerteamet for evnen til å gjøre det beste ut av situasjonen. Det virker som veldig mange har trent godt i perioden, både på egenhånd og i fellesøktene, for i dag gjennomførte vi en fysisk test som tegnet godt. Og med fortsatt noe tid til seriestart ser det bra ut.

Hva betyr denne gradvise tilnærmingen til mer normal situasjon for Vålerenga?

- For det første skal vi være klar over at det ikke er en normal situasjon, det vil være et svært strengt smittevernsregime for spillere og alle involverte i en god periode til fremover. Spillerne vil fortsatt ikke være i full aktivitet, eller ha en normal hverdag, men det er gledelig at vi nå kan trene med kontakt – så skal vi sørge for å etterleve de nye retningslinjene til punkt og prikke.

- Det er også verdt å nevne at hele klubben selvsagt er inne i en svært vanskelig økonomisk situasjon, som konsekvens av den krisen vi alle har vært i – og med de utfordringer og usikkerhet som fortsatt henger over oss.

Hvordan vil treningene og hverdagene nå se ut;

- Vi kan nå begynne å spille fotball på vanlig måte på trening fra i morgen. Men for å gjøre dette har vi altså klart definerte protokoller å følge. Det går på både screening av spillere (feks temperaturmålinger) og en rekke spørsmål for å sjekke medisinsk status i øyeblikksbildet, samt over den siste tiden. Det blir krevende for oss, men dette skal vi selvsagt få til.

- Når det gjelder oppstart av serien og mer konkret informasjon rundt det, så bekreftet Kulturministeren på dagens pressekonferanse at det kan skje 16.juni. Om vi har klart å levere på alle punkter i tråd med det strenge smittevernsregime. Det er satt av tid til møter med NTF/NFF og klubbene allerede fredag ettermiddag, så det møtet samt flere møter de neste dagene vil forhåpentlig gi oss mer kunnskap om seriestarten og alt praktisk rundt denne.

- Men nå nærmer vi oss. Og vi gleder oss, avslutter Jørgen!

Annonse:

Annonse fra Eliteserien: