Vålerenga mot rasisme

Annonse:

Vålerenga mot rasisme har blitt et begrep i norsk fotball siden starten i 1996, gjennom sitt mangeårige engasjement mot vold og rasisme i fotballen.

Vålerenga mot rasisme ble etablert i 1996 av klubbens junioravdeling og klubbens supportere (Klanen), den gang kaldt Apeberget.

Vålerenga mot rasisme har siden 1996 brukt fotballen som et verktøy for å skape god integrering og inkludering.

Vålerenga er Norges mest fargerike idrettslag med medlemmer av ulik nasjonal, etnisk og religiøs

I dag er det spillere fra over 76 ulike nasjoner i Vålerenga, noe som er unikt i europeisk klubbsammenheng.

Dette gir alle i klubben en fin mulighet til å bli kjent med de ulike kulturene, samtidig som vi bygger vennskap på tvers av livssyn og nasjonalitet. Det byr også på en del utfordringer med så mange ulike livssyn og kulturer i klubben. Derfor er vårt eksisterende samarbeid med ulike partnere så utrolig viktig i vårt mangfold og inkluderingsarbeid. 

Fargerik fotball 

Fargerik fotball ble startet av "Vålerenga mot Rasisme" i 1996 og VMR har arrangert turneringen hvert år siden.  Fargerik fotball er nå en landsomfattende fotballturnering for 10-13 åringer som arrangeres på 50 ulike steder i landet. Vi inviterer ca. 500 – 1000 barn til dette arrangementet hvert år. 

Fargerik fotball-turnering på Valle
Fargerik fotball-turnering på Valle

Vålerenga Mot Rasisme inviterer skoler fra hele Oslo øst til å være med på en dag med fotballkamper, gøyale aktiviteter og underholdning. Arrangementet går av stabelen en ukedag i mai/ juni. Denne dagen har et stort fokus på Fair Play, samhold, vennskap og gode holdninger. 

Målet med Fargerik fotball er å samle barn med forskjellig bakgrunn til felles aktivitet, samspill, lek, moro og underholdning. Vi setter fokus på gode verdier og får deltagerne til å forberede seg ved å snakke om temaene i klassen på forhånd.

I forkant av turneringen drar Vålerengas samfunnsavdeling på skolebesøk for å holde foredrag om holdningsskapende arbeid og viser blant annet filmen om fair play som du kan se her:  


20-årsjubileum for Fargerik fotball 

Fargerik fotball og prosjektet Vålerenga mot rasisme fylte 20 år i 2016.

3. juni 2016 hadde vi det største arrangementet med over 45 klasser og godt over 1000 påmeldte barn. Turneringen ble åpnet av Statsminister Erna Solberg. 

Her kan du se video fra Fargerik Fotball 2017

 

 

Annonse fra Eliteserien: