Vålerenga mot rasisme

Annonse:

Vålerenga mot rasisme tar avstand fra all form for diskriminering, og vil skape positive aktiviteter for barn, ungdom og voksne. Vålerenga mot rasisme har som mål å være ledende i Norge i sitt arbeid for mangfold og inkludering. 

Vålerenga mot rasisme ble etablert i 1996 av klubbens junioravdeling og supportere. Supporterne til Vålerenga hadde på den tiden slitt med dårlig rykte i lengre perioder. Interne grupperinger ønsket å spre vold og rasisme. Klubben og supporterne tok et oppgjør med, og et klart standpunkt mot, vold og rasisme gjennom fotballturneringen Fargerik Fotball. Vålerenga mot rasisme har siden 1996 brukt fotballen som et verktøy for å skape god integrering og inkludering.

Vålerenga mot Rasisme består av ulike prosjekter og aktiviteter der mangfold, inkludering, Fair Play og gode holdninger er i fokus. 

Aktivitetene som tilbys:

  • Fargerik fotball – En turnering som samler over 1500 barn på Vallefeltet for idrettsglede, mangfold og fellesskap!
  • Forbildeprosjektet – Utdanner barn og unge til å være forbilder og aktivitetsledere i sitt nærmiljø.
  • Flyktningefotball – Ukentlig fritidstilbud for unge enslige asylsøkere og voksne nyankomne flyktninger.
  • Sportskveld – Lavterskel og gratis aktivitetstilbud for jenter og gutter fra 5.-7.trinn på ulike skoler i Oslo.
  • Vennecup – Fotballturnering og aktivitetsdag for ulike skoler i Oslo.
  • Community Champions Leauge – en fotballiga for 9.klassinger fra ulike skoler i Oslo med et sterkt sosialt fokus. Deltagerne sanker like mye poeng for gode holdninger og å bidra i lokalmiljøet, som de gjør ved gode resultater på fotballbanen. 

 

Her kan du se video fra Fargerik Fotball 2017

 

 

Annonse fra Eliteserien: