Inkludering

Vålerenga Fotball ønsker å skape positive opplevelser for familier med dårlig økonomi.

Annonse:

Inkludering ønsker å gi tilbud til grupper i samfunnet som har ulike utfordringer og trenger positive tilbud i hverdagen. Vi ønsker å skape arenaer for grupper som barn, ungdom og familier med dårlig økonomi, rusavhengige, kreftsyke, barnevernsbarn og andre grupper.

Oslo er en by med store sosiale ulikheter. Vålerenga Fotball tilhører bydel Gamle Oslo, som er den bydelen med høyest andel av barn fra familier med dårlig økonomi. Vålerenga Fotball er en stor klubb der mange barn og unge er aktive i fotballen. Gjennom årene har vi sett mange barn og ungdom falle ut av idretten fordi de ikke har råd til å betale medlemskontingent og treningsavgifter. På grunnlag av dette startet vi Inkludering våren 2011.

Ulike aktiviteter

Målet med inkludering er å gi barn, ungdom og familier med dårlig økonomi en meningsfylt hverdag og fritid på lik linke med andre barn. Inkludering tilbyr ulike aktiviteter for personer fra ulike målgrupper.

Gatelaget

Gatelaget i Vålerenga Fotball er et rusfritt lavterskeltiltak for personer som har eller har hatt problemer tilknyttet rus.

Laget er for de som har droppet ut av samfunnsstrukturen og som trenger et tilrettelagt opplegg på dagtid for å få bedre helse og kosthold. Dette er et tilbud for begge kjønn fra 20 år og oppover.

Gatelaget i Vålerenga Fotball tilbyr:

• Fotballtrening to dager i uken
  • Praktisk læring og mestring
  • Bevisstgjøring av egen helse
  • Riktig kosthold
  • Sosial relasjonsbygging
  • Veiledning og bistand

Laget trener onsdager og fredager på Intility arena og i Vallhall Arena om vinteren.

Har du spørsmål eller ønsker du å melde deg på Gatelaget ta kontakt med trenerne:

Maren Edvardsen, tlf.: 936 07 399, [email protected], eller Svein Helge Liknes, tlf.: 922 07 128, [email protected].

Drømmefondet

Drømmefondet skal hjelpe barn, ungdom og voksne til å oppfylle sine drømmer. Fondet støtter treningstilbud, kulturtilbud eller studietilbud til personer med begrenset økonomi.

Les mer og finn søknadsskjema her (link til: https://vif-samfunn.no/38-uncategorised/246-drommefondet)

Ferieaktiviteter

Som en del av Inkludering, tilbyr Vålerenga Samfunn familier med lav inntekt gratis ferieaktiviteter fire uker i året; to på sommeren, en i høstferien og en i vinterferien. Det tilrettelegges for at familiene kan skape hyggelige ferieminner sammen med aktiviteter som blant annet Tusenfryd, ballsport, skøyting, aking, kulturopplevelser, og kanoturer. Hver ferieuke består av fire dager med aktiviteter og en overnatting på hotell.

Radiumhospitalet

Vålerenga fotball har over flere år samarbeidet med Radiumhospitalet.
Radiumhospitalet er landets spesialsykehus for behandling av kreft og er i dag Nord-Europas største kreft-senter. Her får barn og ungdommer fra hele landet behandling, og kjemper for å bli friske.

Vålerenga fotball bidrar til at pasientenes opphold på sykehuset skal bli så optimalt som mulig. Vålerenga fotball bidrar med VIP-billetter, utstyr, økonomiske bidrag og annet.

Annonse fra Eliteserien: