" "

Vålerenga og Nordavind tilstede på E-sport-event

Torsdag morgen var Vålerenga representert på Sponsor- og Eventforeningens frokostmøte om E-sport.

E-sport er i eksplosiv utvikling både i sportslig omfang og kommersielle muligheter. Dette var tema for Sponsor- og Eventforeningens frokostmøte på Det Norske Teatret. 

Vålerenga Fotball Elite har som de fleste vet et kommersielt samarbeid med E-sportklubben Nordavind, som har klubblokaler på Intility Arena. DNB har gått inn som generalpartner også i Nordavind.

Interessen for E-sport er enorm blant unge i alderstrinnet 9 - 25 år og idretten må forholde seg til hvordan dette kan være en integrert del av eller et supplement til de tradisjonelle formene for idrett.

Første innlegg på frokostmøtet var ved Per Tøien fra Norges Idrettsforbund, som snakket om utfordringer og muligheter for at E-sport kan tas opp som et fullverdig medlem av Norges Idrettsforbund.

Deretter gikk ordet til Harald Strømme fra Good Game, som drifter  E-sportligaen Telenorligaen, før Nordavinds egen Stein Willmann fortalte om livet som Norges beste E-sportklubb.

Til slutt var det forsker Rune Aune Mentzoni fra universitetet i Bergen som snakket om de positive og negative effektene gaming og E-sport kan ha på barn og unge, før alle deltakerne satt i en paneldebatt på scenen. 

Har dere spørsmål til E-sportsatsingen til Vålerenga og Nordavind, kan dere kontakte daglig leder i Nordavind Stein Willmann på business@nordavind.gg eller kommersiell leder i Vålerenga, Espen Østerhaug på espen@vif.no.

Annonse:

Annonse fra Eliteserien: