Zahid sørga for poengdeling i Kristiansund

KBK tok ledelsen på eget kunstgress, men Vålerenga kom tilbake i vårens siste Eliteseriekamp.

I et skikkelig nordvestlandsvær inviterte Kristiansund til vårsesongens siste match på et fullsatt stadion. Begge lags trenere spådde en tøff og fysisk kamp før start, og de første minuttene tyda på at spådommen var korrekt.

Vålerenga hadde mest ball, men Kristiansund-spillerne var tett i ballfører og fremprovoserte både brudd og pasningsfeil hos bortelaget i starten.

Store Vålerenga-sjanser

Kampens første store sjanse kom etter tolv minutter, da Ghayas Zahid kom seg fri inne i boksen til hjemmelaget. Kun en god redning av Sean McDermott hindra ledelse til Vålerenga, da teknikeren vendte bort Nikita Baranov og fyrte av fra kloss hold.

Vålerenga fikk kampen mer og mer inn i sitt spor, og kun få minutter etter Zahids store mulighet, var Bård Finne nære på for bortelaget.

Etter noen lekre dragninger inne i boksen var det nok en gang McDermott som hindra ledelse til Deilas menn.

Aasbakk med frisparkscoring

17 minutter ut i oppgjøret tok det plutselig fyr i teltet på Kristiansund stadion. Hjemmelagets høyrekant, Jonas Rønningen jaga en ball i bakrom og ble møtt av foten til Marcus Sandberg på utsiden av 16-meteren.

Dag Vidar Hafsås dro opp det gule kortet til Vålerengas sisteskanse og ga hjemmelaget frispark like utenfor straffefeltet. Det utnytta Christoffer Aasbak til det fulle og sendte Kristiansund i føringen med en curl i det lengste hjørnet.

Vålerenga eide kampen i starten, men vertene tok over initiativet etter scoringa og var nære ved å doble 25 minutter ut i omgangen.

En lang ball ble slått over hodet til Jonatan Tollås Nation, og i duell med Daouda Bamba ble midtstopperen fraløpt. Kun en god beinparade fra Sandberg hindra 2-0-ledelse til nordmøringene.

Deja vu

Like etter forrige bakromspasning- og løp skjedde det samme på nytt. Bamba brukte farta mot Vålerengas midstoppere og kom alene med Sandberg bakerst hos gjestene.

Nok en gang sto svensken på rett plass og hindra nigerianeren scoring.

Aasbakks frisparkscoring var førsteomgangs eneste nettkjenning, og Vålerenga var noe heldig at det kun sto 1-0 halvveis.

Strålende bortefølge

Klanen stilte mannsterke på Kristiansund stadion og sørga for solid støtte gjennom hele kampen. Det kom godt med utover i andreomgang da laget jaga utligning.

Deila ba om høyere balltempo, hurtigere vendinger og offensiv markering i pausa og det fikk han da andre omgang var ti minutter gammel.

Lundström + Zahid = mål

Christian Grindheim vendte ballen fra venstre mot høyre, og derfra gikk det i en voldsom fart fremover.

Daniel Fredheim Holm spilte fri Robert Lundström som tok med seg ballen mot mål, titta opp og slo Ghayas Zahid. Vålerengas nummer ti hadde løpt seg fri i boksen, og på direkten bredsida han ballen kaldt og rolig ned i hjørnet fra tolv meter.

Debut for Dønnum

Aron Dønnum har vært strålende på trening den siste perioden, og da det gjensto 22 minutter i Kristiansund ble Eidsvoll-gutten belønna med debut for Vålerenga i Eliteserien.

Vålerenga styrte det meste av spillet i den andre omgangen, men det var hjemmelaget som sto for de største sjansene mot slutten av oppgjøret.

Sondre Sørli snappa opp en dårlig pasning fra Magnus Lekven midt på Kristiansunds banehalvdel og satte fart mot et ryggende Vålerenga-forsvar. Unggutten sendte avgårde en avslutning fra kanten av 16-meteren, men en god Marcus Sandberg i full strekk hindra scoring.

Det gjorde sisteskansen også på dobbelsjansen fra Douda Bamba like etter. Spissen slo Tollås Nation i lufta, men Sandberg var på plass og tok både headinga og skuddet på returen fra nigerianeren.

Hjemmelaget hadde syv avslutninger på mål, mens Vålerenga hadde tre. Selv om Deilas menn hadde 66% ballbesittelse må man kunne si at det ene poenget var noe heldig ut i fra sjanser å dømme.

Med kveldens uavgjortresultat er tabellsituasjonen uendra for begge lag, og Vålerenga tar sommerferie på en 7. plass.