Vålerenga slo Odd 2-0 søndag kveld.

Like før avspark i årets siste kamp på Intility Arena fikk Christian Grindheim blomster for lang og tro tjeneste i Vålerenga. Kapteinen gir seg i klubben etter sesongen og fikk fortjent hyllest av både klubb og supportere.

Christian Grindheim spilte sin siste hjemmekamp for Vålerenga i søndagens oppgjør mot Odd, og var tydelig preget før avspark (Foto: Digitalsport)

God Vålerenga-start

Ikke mange minuttene etter sørga Chidera Ejuke for en perfekt start på årets siste hjemmematch da han sendte Vålerenga i ledelsen med en deilig markkryper fra 16-meteren.

Snaut fem minutter senere kunne kapteinen doble ledelsen, men dessverre sto stolpen i veien for en ellers perfekt avslutning på halv volley.

Vålerenga fortsatte storspillet på Intility Arena fra tidligere i høst og kjørte til tider over gjestene fra Skien de første 20 minuttene. Odd hadde store problemer med å hamle opp med Vålerengas kanter, og Grindheim var dyktig på å skape ubalanse i deres bakre firer med dype løp fra midtbanen.

Farlig på innlegg

Både Henrik Kjelsrud Johansen og Chidera Ejuke kunne dobla ledelsen like før halvtimen var spilt, men det ble bare nesten.

Christian Grindheim serverte et nydelig innlegg foran målet til Odd, men Kjelsrud Johansens skostørrelse var hakket for liten, og ballen gikk gjennom feltet. Ejukes skuddforsøk like etter hadde retning mot krysset, men en god redning av Viljar Myhra hindra nigerianeren sitt andre mål for kvelden.

Tross et overlegent ballinnehav (71-29 i favør Vålerenga) var det kun Chidera Ejukes scoring etter åtte minutter som skilte lagene ved halvtid.

Vålerenga-dominans også etter pause

Den andre omgangen starta som den første slutta. Vålerenga styrte det meste av begivenhetene ute på Intility Arena, og etter 48 minutter dobla tidligere Odd-spiller, Magnus Lekven ledelsen for Oslos stolthet.

Gjestene prøvde å klarere en Vålerenga-corner, men ballen havna rett i beina på Lekven. Med venstrefoten curla skiensmannen ballen lekkert inn i Myhras høyre hjørne og dermed sto det 2-0 til Vålerenga.

Odd hadde veldig lite å by på denne søndagskvelden bortsett fra noen halvsjanser på tampen, mens Vålerenga rulla opp angrep etter angrep. Ejuke og Lekvens scoringer tidlig i hver omgang sørga for 2-0-seier i sesongens siste hjemmekamp.