- Vi dominerte stort hele veien

Ronny Deila var veldig fornøyd med det gutta presterte i dagens 4-2-seier over Stabæk i Vallhall. Til tross for at Vålerenga tidlig kom under med 0-2 var det ifølge treneren tidvis enveiskjøring ute på kunstgresset.

Kampen startet med et aggressivt Stabæk-lag som forsøkte å gå rett i strupen på Vålerenga, uten at det uroet hjemmelaget nevneverdig.

Se høydepunktene i videoen over.

Spillemessig eide Vålerenga ballen, men Stabæk viste ved flere anledninger at de kunne bli farlige på kontringer. Etter tre minutter lyktes de med å vinne ballen i midtbaneleddet og Franck Boli kunne tre Ohi Omojiuanfo alene med Adam Larsen Kwarasey. Spissen gjorde ingen feil og ga bortelaget ledelsen. 

Annonse:
Rett etter går det et støkk gjennom Vålerenga-publikummet når Chidera Ejuke gikk i bakken og vred seg i smerte etter en tøff duell. Han kom imidlertid tilbake i spill etter litt behandling på sidelinja. 

Vålerenga fortsatte å kontrollere banespillet, men de gode oppløpene resulterte ikke i annet enn halvsjanser. Etter 25 minutter fikk de blå en ny kalddusj når dristig forsvarsspill gjorde at Raymond Gyasi ble spilt gjennom alene med keeper og doblet ledelsen for Stabæk. 

-Det irriterer meg at vi ikke løser de situasjonene bedre. Vi var i numerisk balanse og må takle motspillere som kommer fri i mellomrommet vårt, sier Ronny Deila.

Vålerenga la seg ikke ned etter den dårlige starten, men fortsatte å gå i angrep. Og som i forrige treningskamp mot Kongsvinger var det en corner som skulle gi tellende resultat.

Samuel Fridjonsson fant Sam Johnson på bakre stolpe, og spissens heading hadde en fin kurve mot hjørnet. Sayouba kom imidlertid på ballen med en lang arm og fluktet den videre i stolpen. På returen ville Ivan Næsberg mest, og Vålerenga-gutta kriga inn ballen fra kort hold. 

Rette etter sørget en strålende opplagt høyreside hos Vålerenga for at Sam Johnson fikk ballen på løp i bakrom. Spissen la igjen til Aron Dønnum som med et yttersideinnlegg i verdensklasse fant Chidere Ejuke alene på bakre stolpe. Vingens heading var ikke mye å skryte av, men Fridjonsson kriga ballen tilbake til Ejuke, som denne gangen med venstrefoten plasserte ballen kontrollert oppe i hjørnet til utligning for Vålerenga. 

-Det er sjelden vi har klart å skape så mange sjanser i én kamp, Vi kunne scora 6-7 mål

— Ronny Deila
Dette ble også det siste Ejuke fikk bidratt med når trenerteamet ikke ville ta sjanser etter smellen nigerianeren fikk tidligere i kampen og erstattet han med Bård Finne. Og bergenseren ville ikke være dårligere. Etter bare et drøyt minutt på banen avsluttet han nok et herlig angrep fra høyresiden med å snike seg foran sin oppasser og bredside ballen i mål. Kampen var snudd i løpet av åtte magiske minutter. 

Like etter scoringen pådro Magnus Lekven seg en overtråkk i en duell og ble erstattet av Felix Horn Myhre.

Etter pause fortsatte Vålerenga å styre kampen, og radet opp det ene gode angrepet etter det andre. Aron Dønnum var nærmest da han fyrte av fra god posisjon, men Lillevik i Stabæk-målet fikk avverget.

Lagene gjorde en del bytter, og for Vålerengas del kom Marcus Sandberg, Markus Nakkim, Christian Borchgrevink, Simen Juklerød, Peter Michael og Magnus Retsius Grødem inn.

Stabæk var farlig fremme ved én anledning da Ohi Omoijuanfo traff stolpen bak Marcus Sandberg, men på direkten kontret Vålerenga til en stor sjanse for Bård Finne. Litt senere var samme mann frampå etter en nydelig pasning fra Felix Horn Myhre. Finne brukte litt for lang tid og på nytt gjorde Stabæk-keeperen en god inngripen. I løpet av de neste minuttene fikk både Simen Juklerød og Peter Michael gode muligheter til å øke ledelsen, men tverrliggeren og en god keeper hindret scoring.

3 minutter senere kunne likevel Vålerenga-leiren juble da Magnus Retsius Grødem prikket hjørne med en presis avslutning etter at Juklerød, Michael og Finne alle hadde vært involvert i forarbeidet. 

Dermed tok Vålerenga nok en seier før avreise til treningsleir på Marbella.

Har du lyst til å se kampen i opptak kan du gjøre det nedenfor:

Annonse fra Eliteserien: