Våre utlånte spillere – uke 43

Slik gjorde våre utlånte spillere det i uka som var.

Her er en oppsummering av Vålerengas utlånte spillere.

Eliteserien

I Tromsø tok hjemmelaget en svært viktig seier da Ranheim ble slått 4-2. «Gutan» leda 1-0 da Fitim Azemi måtte forlate banen med skade et par minutter før pause. Før byttet var på plass var det plutselig 2-0 og en etter hvert komfortabel seier. Tromsøs neste kamp er borte mot tabellnabo Sarpsborg 08 søndag.

Fullt like bra gikk det ikke for Samúel Kari Fridjónsson og Viking i bortekampen mot Kristiansund. Islendingen var på banen i hele kampen som Viking tapte 4-2. Viking møter Lillestrøm hjemme søndag.

OBOS-ligaen

Det ser dessverre mørkt ut for Skeids videre eksistens i OBOS-ligaen etter søndagens 3-2-tap borte for Sandnes Ulf. Peter Michael startet på benken, men kom inn til den andre omgangen. Da leda Ulf 2-1, men det tok bare fire minutter før det sto 2-2. Etter en time kom imidlertid kampens siste mål. Tapet gjør at Skeid nå har seks poeng opp til Notodden på kvalifiseringsplassen med to kamper igjen å spille. Skeid møter nettopp Notodden i neste kamp på Intility Arena lørdag klokka 16 i en kamp de må vinne. I tillegg må de slå åttendeplasserte Raufoss borte i siste serierunde samtidig som Notodden taper for Start hjemme for å ha et håp om å fortsatt berge plassen.

Håpet opp opprykskvalik røyk i praksis også for Ull/Kisa etter 2-0-tap hjemme for Sandefjord søndag. Hjemmelaget fikk en spiller utvist etter 53 minutter og minuttet etter satte Sandefjord inn sitt første mål. Sakarias Opsahl startet på benken og kom inn etter 59 minutter. Midtveis i omgangen dobla Sandefjord og stakk også av med seieren og tok med det et langt steg nærmere Eliteserien 2020. Ull/Kisa ligger seks poeng bak KFUM som har den siste kvalifiseringsplassen med to kamper igjen. En svak målforskjell gjør at det kun er i teorien at romerikingene kan ta den plassen. Laget møter Start borte lørdag.

PostNord-ligaen

Verken Leo Cornic (Bærum) eller Harald Martin Hauso (Oppsal) spilte for sine respektive lag i den siste runden i PostNord-ligaen. Bærum tapte 3-0 borte for Mjølner, mens Oppsal endte nest sist etter 4-3-tap borte for Florø. Vålerengas samarbeidsklubb, Grorud, ble seriemestere og rykker derfor opp til OBOS-ligaen. Vi gratulerer!

Norsk Tipping-ligaen

Emanuel Grønner og Lyn slo Mjøndalens rekrutter 3-1 i siste serierunde lørdag og endte midt på tabellen – 24 poeng bak seriemesterne fra Vålerenga 2. Etter overgangen i juli har Grønner spilt 11 kamper og scoret sju mål for vestkantlaget.

Gjelleråsen og keeper Petter Karlsen avslutta sesongen med 5-1-seier over Skjetten lørdag. Karlsen sto hele kampen og så laget ende på tredjeplass i avdeling 6 – åtte poeng bak serievinner Fløya. Karlsen fikk ti kamper for de grønnkledde og holdt nullen i tre kamper.

Toppbilde: Peter Michael for Vålerenga mot Skeid i fjor.