Vålerenga ute av cupen

Tapte 5-3 for Bærum i den tredje runden.

Vålerengas cupfinaledrøm fikk en brå slutt på Kadettangen onsdag kveld.

Best i gang

Kampen var bare åtte minutter gammel før kampens første scoring kom. Felix Horn Myhre så Christian Dahle Borchgrevink gå på løp, sendte en nydelig pasning til backen som la ballen tilbake til Aron Dønnum som satte ballen mellom beina på keeperen. 1-0 til gutta fra Oslo umiddelbart.

Bærum hadde et par sjanser etter dette, men det var Vålerenga som styrte nær sagt alt og hadde klart flest avslutninger, men uten å få nettkjenning.

Omdiskutert straffe

Etter 35 minutter løsnet det endelig for Vålerenga. Dønnum fyrte av et skudd keeper måtte gi retur på. Der var Chidera Ejuke raskest ut og breisida ballen i det åpne målet. 2-0 til Vålerenga, og alt virket å gå etter planen.

Fem minutter før pause fikk imidlertid Bærum muligheten fra straffemerket. Borchgrevink var i duell med en Bærum-spiller, han skled og dommeren pekte på straffemerket til store protester fra gutta i blått. Jan Aubert ignorerte det og satte straffesparket pent i høyre hjørne for Adam Larsen Kwarasey som tross alt var nær ved å redde forsøket. 2-1 sto seg til pause.

Marerittstart

Vålerenga var det klart beste laget før hvilen, men det var hjemmelaget som startet den andre omgangen forrykende. I det 52. minutt fikk Bærum corner, Larsen Kwarasey reddet det første skuddet, men måtte se returen gå i mål. 2-2.

I det 56. minutt fikk Bærum frispark som også det satt rett i mål. 3-2.

I det 61. spilleminuttet kom Bærum seg fri på høyresida, og innlegget ble kontant klinka i mål. 4-2.

Redusering til ingen nytte

73 minutter var spilt da innbytterne fiksa redusering for Vålerenga. Efraín Juárez la inn nydelig til Matthías Vilhjálmsson som headet ballen i mål. 4-3 og Vålerenga kjørte på, men det var Bærum som scoret på en ny corner ti minutter før slutt. 5-3.

Det ble også sluttresultatet, og Vålerenga er dermed ute av cupen.

Bærum - Vålerenga 5-3 (1-2)

Sandvika Stadion.

Mål: 0-1 Aron Dønnum (8), 0-2 Chidera Ejuke (35), 1-2 Jan Aubert (str. 41), 2-2 Chimaobi Ifejilika (52), 3-2 Martin André Berg (56), 4-2 Adonai Kidane (61), 4-3 Matthías Vilhjálmsson (73), 5-3 Adrian Rogulj (80).

Gule kort, Vålerenga: Ivan Näsberg.

Vålerengas lag: Adam Larsen Kwarasey, Christian Dahle Borchgrevink (Efraín Juárez fra 56. min), Ivan Näsberg, Johan Lædre Bjørdal, Sam Adekugbe (Magnus retsius Grødem fra 76.) – Mohammed Abu, Felix Horn Myhre – Aron Dønnum, Chidera Ejuke, Bård Finne – Fiim Azemi (Matthías Vilhjálmsson fra 56.).