- Vålerenga tar et utrolig viktig samfunnsansvar

Byråden for eldre, helse og arbeid i Oslo besøkte Vålerenga Samfunn og Jobbsjansen.

Annonse:

Denne høsten har 15 ungdommer deltatt på Jobbsjansen, Vålerenga Samfunns suksessrike tiltak for ungdom som står uten jobb og/eller skoleplass. 

Deler av dette tiltaket finansieres gjennom midler fra kommunen, og en av de som bevilger penger til Jobbsjansen er byråd for eldre, helse og arbeid, Tone Tellevik Dahl. 

Byråd for eldre, helse og arbeid var tydelig begeistret for ungdommenes positive opplevelser med Jobbsjansen (Foto: VIF Media)
Byråd for eldre, helse og arbeid var tydelig begeistret for ungdommenes positive opplevelser med Jobbsjansen (Foto: VIF Media)

Viser raushet

Torsdag formiddag besøkte hun ungdommene på Intility Arena for å høre om hvordan de har opplevd tiden i Vålerenga og Jobbsjansen. De delte villig om erfaringene de har hatt og hvor viktig dette har vært for deres utvikling. 

- Vålerenga tar et utrolig viktig samfunnsansvar. Som fotballklubb er det veldig mange som ser opp til dem, og de viser med dette tiltaket at de tar sin del av ansvaret og viser en raushet som er utrolig viktig for oss som by, sier Dahl. 

I tillegg til å ville høre om ungdommens erfaringer med Jobbsjansen, var også byråden opptatt av å få innspill til hva politikerne kan gjøre for å legge til rette for andre i samme situasjon som dem. Et av innspillene var at tiltak som nettopp Jobbsjansen burde synliggjøres i mye større grad. 

Fornyet motivasjon etter Jobbsjansen

Alle som deltar på dette kurset står enten uten jobb eller skoleplass av ulike årsaker. Målet til Lars Eirik Eggen, daglig leder i Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn og de andre som jobber med ungdommene, er at alle skal ut i jobb. Da var det ekstra gledelig for byråden å høre at motivasjonen var på topp etter ukene på kurs med Vålerenga. 

Ungdommene delte villig om sine erfaringer med jobbsjansen (Foto: VIF Media)
Ungdommene delte villig om sine erfaringer med jobbsjansen (Foto: VIF Media)

- De fortalte at de kjente på en ny motivasjon til å både tilegne seg kunnskap, komme seg ut i arbeid eller fortsette med utdanning. Ingenting gleder meg mer enn å både se og høre at de faktisk har fått en ny sjanse, sier Dahl og legger til: 

- Vi må ikke gi opp ungdommen, vi må gi dem nye sjanser, og det er blant annet dette Vålerenga bidrar med. Det er jeg glad for. 

- Vålerenga speiler hele byen

Jobbsjansen ble etablert i 2006, og siden den gang har veldig mange ungdommer kommet seg ut i arbeidslivet.

Den rollen Vålerenga Samfunn har tatt i byen, både med arbeidet mot rasisme, arbeidet med rusavhengige og tilbudet for eldre er i følge Byråden svært viktig for hele Oslo. 

- Jeg tror det er helt avgjørende at viktige aktører både innenfor idrett og annet organisasjonsliv viser at de er mer enn seg selv. Det gjør virkelig Vålerenga Samfunn med sitt engasjement mot rasisme, inkludering med Jobbsjansen og med treningstilbudet de har for blant annet eldre, sier Byråden og fortsetter: 

- Vålerenga er mer enn bare A-laget. De speiler hele byen og alt det vi sammen prøver å få til for å bli både grønnere, varmere og mer skapende for hverandre, avslutter Dahl. 

Annonse fra Eliteserien: