Vålerenga tapte på overtid

Gjestenes kaptein, Ruben Lunan Gabrielsen heada inn 2-1 for Molde på overtid.

Med 15-2 i målforskjell på de tre siste kampene var det et Vålerenga-lag stappfull av selvtillit som entra kunstgresset på Intility Arena søndag kveld.

Med sølvplasserte Molde på motsatt halvdel var det en litt annen type motstand enn laget har møtt de siste kampene, men det hindra ikke Deilas menn i å ta ledelsen allerede før det var spilt åtte minutter.

Ny suser fra Stengel

Herman Stengel scora to mot Viking, og fortsatte scoringsformen mot Solskjærs menn. Et skudd fra langt hold suste inn i Andreas Lindes venstre hjørnet til 1-0-ledelse for hjemmelaget.

Gjestene hurtige frontrekke bød på noe småtrøbbel for Vålerenga innledningsvis, men der forsvaret ikke klarte å hindre Moldes angripere, sto Adam Larsen Kwarasey i veien og rydda unna.

Leken Ejuke

Vålerengas talentfulle 19-åring, Chidera Ejuke har vært i fantastisk form de siste kampene, og fra sin venstre kantposisjon holdt han, for andre hjemmekamp på rad, lekestue med motstanderens forsvar de første 45 minuttene.

Saken fortsetter under bildet:

Ivan Näsberg og Chidera Ejuke feirer Stengels scoring (Foto: Digitalsport)

Nigerianerens største sjanse kom etter 27 minutter, da han først rappa ballen fra Moldes høyreback Christian Remmer og deretter dro seg innover i feltet for avslutning. Dessverre for han og Vålerengas del ble skuddet blokkert.

Sigurdarson med sin 14. scoring

Gjestene fra Molde var så og si usynlig etter Stengels 1-0-scoring, men syv minutter før pause, nærmest ut av det blå, satte Bjørn Bergmann Sigurdarson inn utligninga for gjestene. Islendingen dro seg forbi Magnus Lekven og Jonatan Tollås Nation inne i boksen og skøyt i steget, utagbart for Larsen Kwarasey.

Etter en meget god start på kampen for Vålerengas del tok Molde mer og mer over inn mot hvilen, og kun minuttet før dommersignalet lød holdt Ruben Lunan Gabrielsen på å sende gjestene i føringen. Heldigvis har vi keeper, og Adam Larsen Kwarasey hindra Moldes kaptein nettkjenning.

Sjansefattig start på 2. omgang

En fartsfyllt førsteomgang ble erstatta av en vesentlig roligere siste halvdel. Solskjær gjorde kampens første bytte etter 58 minutter, og satte inn unggutten Erling Braut Håland i håp om å skape mer.

I stedet var det Juklerød og Vålerenga som kom til andreomgangs største mulighet etter 64 minutter. "Ulven" dro seg innover fra sin høyre kantposisjon og forbi to Molde-forsvarere, men Andreas Linde fikk en hånd på avslutninga og slo til corner.

Avgjørelsen

Kvarteret før slutt tok det fullstendig fyr foran Klanen. Henrik Kjelsrud Johansen fikk både en og to muligheter til å sende Vålerenga i ledelsen, men headingene fra to meter ble først redda av Vegard Forren på strek før Linde slo nummer to via tverrligger og ut.

Vålerenga pressa på for alle tre poengene, men evna ikke å sette ballen i mål. Det gjorde derimot gjestenes kaptein, Ruben Lunan Gabrielsen, som heada inn tre poeng for moldenserne på overtid.

Neste kamp for Vålerenga er allerede fredag 3. november kl. 19.00. Da venter Sandefjord Fotball på Komplett Arena.

Vålerenga - Molde 1-1 (1-1)