Vålerenga knuste Tromsø på Intility Arena

Vålerenga leverte en bunnsolid forestilling mot Tromsø og avanserte to plasser på tabellen.

Se ENGA Live med Amin Nouri, Daniel Fredheim Holm og Haakon Lunov nederst i saken.

Med muligheten for å avansere to plasser på tabellen, var det et tent Vålerenga-lag som entra matta på Intility Arena søndag kveld. Gjestene fra Tromsø lå på den kjente syvendeplassen med to poeng mer før oppgjøret, men den hadde Vålerenga planer om å stjele.

Allerede etter tre minutters spill var Bård Finne centimetere unna å sende hjemmelaget i ledelsen, men Gudmund Kongshavn redda mesterlig fra kloss hold. Det gjorde han derimot ikke to minutter senere.

Nouri fant Finne

Vålerenga rulla opp et fantastisk angrep på høyresida, og for andre gang på kort tid slo Amin Nouri et perfekt innlegg til Finne. Venstrekanten dro igjennom boksen til Tromsø og styrte ballen inn i nettmaskene bak en sjanseløs Kongshavn. 1-0 til Oslos stolthet.

Her setter Bård Finne inn 1-0 til Vålerenga i søndagens eliteserieoppgjør mot Tromsø (Foto: Geir Olsen / NTB scanpix)

Solid defensivt

Vålerenga lå lavt og kompakt i banen, og selv om Tromsø hadde en del ball innledningsvis skapte de ikke allverden foran målet til Adam Larsen Kwarasey. Da var det mer interessant det som skjedde inne i boksen til Tromsø.

Nouri løp opp og ned langs høyresida og slo det ene gode innlegget etter det andre, og etter 26 minutter var linken mellom han og Finne nære ved å lykkes igjen. Kun en god blokkering av Magnar Ødegaard hindra venstrekantens andre scoring for kvelden da han klinka til fra 16 meter.

Vålerenga var det klart beste laget før pause og leda fortjent 1-0 etter de første 45.

Enorme redninger

Tromsø gikk ut i hundre fra start i den andre omgangen og skapte sin første store mulighet etter 46 minutter. Et god innlegg fra høyre traff Gjermund Åsen på bakre stolpe, men Adam Larsen Kwarasey gjorde en mesterlig redning på headinga fra trønderen.

Like etter var samme mann på farten igjen, men avslutninga fra drøye 18 meter gikk til side for mål.

Vålerenga fortsatte å skape store sjanser fra sin høyreside også etter pause, og da Chidera Ejuke kom alene med Gudmund Kongshavn etter 56 minutter, var det kun sisteskansens hode som sto i veien for 2-0.

Innholdsrike minutter

Det skjedde mye foran begge mål det første kvarteret av andreomgang. Først var det Mushaga Bakenga som kom helt alene med Larsen Kwarasey, men chippen fra spissen gikk like til side for mål.

Deretter var det Bård Finne som traff tverrliggeren etter et nydelig frisparkforsøk, før Erik Israelsson prøvde seg på et skudd etter å ha blitt spilt igjennom av Peter Godly Michael. Forsøket fra svensken ble nok en gang redda av Kongshavn bakerst hos gjestene.

At det kun sto 1-0 til Vålerenga kvarteret før slutt var det Kongshavn som skulle ha mye av æren for. Et strålende Vålerenga-angrep endte med at Godly Michael kom helt alene igjennom, men keeperen kom ut og gjorde seg stor og hindra nettkjenning for spissen.

Magnus Retsius Grødem jubler for 2-0-scoringa mot Tromsø (Foto: Geir Olsen / NTB scanpix)

Grødem og Michael satte spikeren i kista

Tromsø jakta naturligvis utligning, men i stedet var det innbytter Grødem som sendte Vålerenga-publikummet til himmels. Et naivt Tromsø-forsvar prøvde å spille seg ut bakfra, men strålende press fra Israelsson sørga for at Grødem kunne stjele ballen og sette den i nota foran Klanen.

Peter Godly Michael fikk æren av å sette inn kampens tredje mål for Vålerenga etter en fantastisk prestasjon av innbytter Aron Dønnum. Kantspilleren kom seg ned til dødlinja og la flatt inn foran mål. Der fikk spissen en enkel jobb med å sette inn 3-0.

Med seieren over Tromsø avanserte Vålerenga to plasser på tabellen, og innehar den kjente syvendeplassen med 27 poeng etter 19 spilte kamper.

Neste helg kommer serieleder Brann på besøk til hovedstaden. Velkommen hit!

Vålerenga - Tromsø 3-0 (1-0)