Vålerenga klar for fjerde runde!

Felipe Carvalho ble matchvinner da Vålerenga vant byderbyet 2-1 over Skeid onsdag kveld.

Hovedstaden viste seg fra sin beste side da Vålerenga og Skeid møttes til duell i cupens tredje runde onsdag kveld.

Et fullsatt Nordre Åsen var vitne til en jevnspilt første halvtime uten de store høydepunktene fra noen av lagene, men da spillerne bestemte seg for å teste skuddbeina, ble det plutselig fyr i teltet.

Tverrliggertreff

Kampens første sjanse kom etter 32 minutter, da Amin Nouri klinka kula i metallet fra hjørnet av sekstenmeteren.

Like etter var vertene farlig frempå med en avslutning, men Marcus Sandberg var med på notene og redda til corner.

Øvelse gjør mester

Bård Finne brukte tirsdagens frivillige trening på å terpe frispark og ga seg ikke før ball etter ball satt i nettmaskene.

Da kantspilleren stilte seg opp utenfor sekstenmeteren 37 minutter ut i oppgjøret, curla bergenseren inn ledelse til Vålerenga på lekkert vis.

Finnes scoring var førsteomgangs eneste nettkjenning, og Vålerenga gikk til pause med 1-0 i bagasjen.

Felipe Carvalho har akkurat satt inn Vålerengas andre scoring mot Skeid (Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix)

Carvalho med sin tredje Vålerenga-scoring

Da omgang to var fem minutter gammel økte Felipe Carvalho til 2-0 med en kontant avslutning etter corner. Målet var midtstopperens tredje scoring på like mange kamper.

Ny spenning

Selv med 0-2 i sekken ga ikke vertene opp håpet om avansement, og da innbytter Johannes Nunez satte inn en vakker redusering etter 65 minutter, var det plutselig kamp igjen på Nordre Åsen.

Vertene fikk en stor mulighet på dødball seks minutter før slutt, men Vålerenga slapp med skrekken og tok seg videre til cupens fjerde runde  på bekostning av rødtrøyene fra Skeid.

Trakk Tromsø borte

Ronny Deila var hyra inn av NRK for å trekke cupens fjerde runde etter kampslutt, og opp av bollen fiska hovedtreneren opp bortekamp mot Tromsø. Oppgjøret spilles på Alfheim 14. juni.