Vålerenga herja i Trondheim!

Oslos stolthet kjørte over Ranheim og vant 5-1 i Trondheim. Det er gøy å være Vålerenga-trener om dagen, sa Ronny Deila etter kampslutt.

Vålerenga åpna friskt i søndagens bortemøte med Ranheim, og skapte flere store sjanser i den første omgangen.

Herolind Shala traff bra med pasningene, både i åpent spill og på corner, og allerede etter tre minutter serverte han Deyver Vega på bakre stolpe. Costerikaneren steg til værs og var først på ballen, men headinga gikk på feil side av stolpen.

Ropte på straffe

Hjemmelaget hadde svært lite å by på de første 45 minuttene, og den ene gangen de var inne i Vålerengas boks ropte Mikael Karlsen på straffe etter en hendelse med Johan Lædre Bjørdal. Dommer Kristoffer Hagenes vinka spillet videre, og Vålerenga fossa i angrep.

Chidera Ejuke gikk rett mot et ryggende forsvar, spilte fri Fitim Azemi som kom alene med Even Barli i Ranheim-buret, men dessverre for han og Vålerenga traff ikke spissen målet. Omgangens desidert største mulighet.

Vålerenga skapte flere gode muligheter på dødball i søndagens kamp mot Ranheim (Foto: Ned Alley / NTB scanpix)

Farlig på dødball

Ranheim hadde 56% av ballinnehavet den første omgangen, men det var altså Vålerenga som skapte sjansene. Lædre Bjørdal var kun centimetre unna å heade Deilas menn i føringen på corner, men Karlsen hos vertene redda forsøket på streken.

- Det er brukbart, men vi må være litt vassere foran målet deres. Gjør vi det samme etter pause, så tror jeg vi har gode muligheter til å ta med oss alle poengene, sa Lædre Bjørdal til Eurosport i pausen. Og midstopperen kunne ikke truffet bedre med spådommen.

Stjernetreff

Vålerenga rulla opp angrep etter angrep etter hvilen og da stadionuret viste 51 minutter kom omgangen første store sjanse.

Vilhjalmsson brøyt en Ranheim-pasning og sendte Ejuke på løpetur langs venstrekanten. Nigerianeren gikk seg fast inne i boksen, men fant Efrain Juarez på kanten. Meksikaneren banka til på direkten, men Even Barli var med på notene og redda til corner.

Shala fortsatte å slå gode dødballer, og på det påfølgende hjørnesparket satt den endelig for Oslos stolthet. Matthias Vilhjalmsson steg til værs inne i boksen og heada Vålerenga i ledelsen. Islendingen hadde ikke scora siden hjemmedebuten mot Mjøndalen, og det var tydelig å se hvor mye målet betød for spissen.

Gutta jubler etter scoring nummer tre i oppgjøret mot Rangeim (Foto: Ned Alley / NTB scanpix)

Costarikaner i storslag

Deyver Vega fikk tillit fra start mot Ranheim, og takket for muligheten med å lime ballen i krysset etter 55 minutter. Kantspilleren dro av to mann og curla ballen inn i det lengste hjørnet til 2-0 for Vålerenga, men han var ikke ferdig der.

Ranheim reduserte riktignok fra ellevemetersmerket ved Mikael Karlsen i mellomtiden, men det lot ikke til å stresse gutta nevneverdig. Seks minutter senere satt den nemlig igjen for Deilas menn og nok en gang var det Deyver Vega som putta. Magnus Lekven chippa ballen inn i boksen, og med en lekker vending og en presis avslutning ned i hjørnet økte Vega ledelsen til 3-1.

Ejuke herjet med hjemmelaget

Tomålsscorern overlot plassen til Aron Dønnum etter 68 minutter, og overtidshelten fra Odd-kampen trengte bare fem minutter på banen før han serverte Chidera Ejuke på bakre stolpe. På direkten banka Chiddi ballen i nettet bak Barli til 4-1-ledelse, og på overtid satte han inn sitt andre og Vålerengas femte for kvelden.

Unggutten sørga for enda mer jubel blant våre tilreisende supportere da han satte inn

Klappet og klart for fotballens festdag!

Med søndagen trepoenger henger Vålerenga med i toppen. Strømsgodset kommer på besøk allerede førstkommende torsdag, og et medaljejagende Vålerenga på fotballens festdag - det kan man ikke gå glipp av!

Vi ønsker å takke alle våre trofaste supportere som tar turen overalt for å følge Vålerenga.

Nå er det bare å sikre seg billetter til kampen mellom Vålerenga og Strømsgodset først som sist!

Ranheim TF - Vålerenga 1-5 (0-0)
Søndag 12. mai kl. 18.00, EXTRA Arena

Vålerengas lag: Kwarasey (K) - Juarez, Lædre Bjørdal, Tollås Nation, Näsberg - Shala, Lekven (Horn Myhre 75')- Vega (Dønnum 68'), Vilhjalmsson, Ejuke - Azemi (Finne 73')

Vålerengas målscorere: Vilhjalmsson 53 min (Shala), Vega 55 min, Vega 64 min (Lekven), Ejuke 73 min (Dønnum), 90 min.

Ranheims målscorer: Mikael Karlsen 58 min (str.)