Vålerenga 2 rykka ned

Det ble klart etter tap for Bryne i siste serierunde lørdag ettermiddag.

Vålerenga endte til slutt på 13. plass i PostNord-ligaens avdeling 2, noe som betyr nedrykk til Norsk Tipping-ligaen.

Det kan bety nytt lokaloppgjør mot Lyn, i tillegg til andre byderby mot lag som Frigg, Ullern, Ready, Lokomotiv Oslo og Grei.

Bryne - til slutt

Vålerenga måtte slå Bryne på bortebane for å i det hele tatt ha sjansen til å berge plassen, samtidig som serievinner Skeid måtte ta poeng mot Fløy-Flekkerøy. Selv om Skeid gjorde jobben mot Fløy, maktet ikke rekruttlaget å slå vertene fra Jæren - selv om laget leda både 3-0 og 4-2.

For; etter bare 20 minutter leda et meget ungt rekruttlag 3-0, som ble til 3-1 like før pause. Bryne reduserte nok en gang etter 58 minutter, men da Oliver Edvardsen økte ledelsen til 4-2 fire minutter senere så det lyst ut for Vålerenga.

Men det ble scora tre mål til - alle til Bryne. Først kom reduseringa etter 70 minutter, så utligninga etter 75 minutt og på overtid satte vertene inn seiersmålet 5-4.

Ett rekruttlag igjen

Stabæk 2 var klare for nedrykk allerede før den siste serierunden, mens Odd 2 berga seg med et nødskrik da de spilte uavgjort mot Nybergsund i siste serierunde. Odd 2 endte for øvrig på 22 poeng - fire poeng færre enn Vålerenga 2. I Vålerengas avdeling rykka Fløy ned med 28 poeng, mens Nybergsund ble tredje svakest i avdeling 1 med 21 poeng.

Det var for øvrig ingen rekruttlag som rykka opp fra Norsk Tipping-ligaen denne sesongen, og dermed er det kun Odd som har to lag i landets tre øverste divisjoner.

Det eneste positive å hente fra andredivisjonsfotballen lørdag, var at Vålerengas samarbeidsklubb, KFUM Oslo, sikra kvalikplass om opprykk til OBOS-ligaen hvor Fredrikstad er motstander.

Vi i Vålerenga Fotball Elite ønsker å takke alle våre publikummere for sesongen, og håper alle blir med oss i jakten på opprykk neste sesong!

(Arkivfoto: Kevin Ogudugu mot Bryne på Intility Arena tidligere denne sesongen. Foto: Kenneth Berger).