Uavgjort mot Kristiansund

Vålerenga og Kristiansund delte poengene på Intility Arena søndag kveld.

Kristiansund ledet lenge, men et mål av Matthías Vilhjálmsson sikret ett poeng for Vålerenga.

Sjokkåpning

Det tok bare åtte minutter før Kristiansund scoret, og det mot spillets gang. Christoffer Aasbak svingte inn ballen fra frispark, Christophe Psyché headet ballen i tverrliggeren og Bent Sømo banket ballen i mål fra kloss hold.

39 minutter var spilt da Vålerenga fikk sin første store sjanse. Bård Finne slo inn til Matthías Vilhjálmsson som la ballen tilbake til Aron Dønnum, men skuddet ble blokkert. Like etter kom Efraín Juárez til skuddmulighet fra ti meter, men skuddet gikk over.

Dramatiske minutter

Matti Vilhjálmsson Kristiansund_Spx
Kristiansunds keeper Sean McDermott vant nesten alle dueller mot Vålerenga. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Rett før pause skjedde det mye. Først blir Bendik Bye spilt gjennom alene mot Kristoffer Klaesson, men skuddet gikk utenfor.

Vålerenga gikk rett i angrep. Vålerenga slo inn, Vilhjálmsson raget høyest og headet ballen mot mål, men Kristiansund-keeper Sean McDermott reddet utrolig nok. 0-1 sto seg til pause.

Rolig start

Aron Dønnum Kristiansund_Spx
Aron Dønnum og Kristiansunds Pål Erik Ulvestad .Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Den andre omgangen gikk ut på at gjestene dro ned tempoet, mens Vålerenga stanget og stanget uten å komme til de største mulighetene. Den første sjansen kom etter en times spill da Vålerenga fikk frispark på 25 meter, men Finnes skudd gikk rett i hodet på en Kristiansund-spiller. Finne fikk en ny mulighet noen minutter senere, men skuddet ble for lett for keeper.

72 minutter var spilt da gjestene nok en gang traff metallet. Innbytter Kalludra dro seg inn fra siden og skrudde ballen over og forbi Klaesson, men ballen gikk på underside av tverrliggeren, ned på strek og ut. Stor sjanse.

Utligning

Matti Vilhjálmsson scorer Kristiansund_Spx
Matthias Vilhjalmsson stanget inn utligninga. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

76 minutter var spilt da Vålerenga fikk frispark ute ved sidelinja. Finne slo inn og Vilhjálmsson raget igjen høyest. Denne gangen headet islendingen høyt og mellom henda på McDermott og Vålerenga hadde fått sin fortjente utligning.

Det kunne blitt mer kort tid etter. Juarez slo inn langs gresset, Aron Dønnum kastet seg fram og forsøkte å styre ballen i mål, men McDermott reddet.

Fem minutter før slutt kom Kristiansund gjennom, men Klaesson reddet mesterlig. Tre minutter før slutt: Innbytter Deyver Vega la inn, Vilhjálmsson headet ned og både Finne og Herolind Shala kastet seg fram for å dytte ballen over de nødvendige centimeterne. Men nok en gang sto McDermott i veien og kampen endte 1-1.

Vålerenga - Kristiansund 1-1 (0-1)