" "

Uavgjort i toppkampen

Det endte 0-0 på Brann stadion etter en meget solid bortekamp av Vålerenga. Se intervjuer og høydepunkt her!


Vålerenga gikk inn i oppgjøret mot serieleder Brann med en god følelse etter derbyseieren over Lillestrøm, men det var bergenserne som starta best. 

Gilbert Koomson sto for kampens første sjanse da han heada en corner like til side for mål etter snaue tre minutter. 

Samme mann var på farta igjen langs høyresida syv minutter senere, men innlegget fra senegaleseren, og etterhvert skuddforsøket fra Gilli Rolantsson ble effektivt klarert av Abdisalam Ibrahim. 

Saken fortsetter under bildet. 

Gilbert Komsoom og Bård Finne skapte lagenes første sjanser i søndagens kamp. (Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix)
Gilbert Komsoom og Bård Finne skapte lagenes første sjanser i søndagens kamp. (Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix)

Tok mer og mer over

Vålerengas første mulighet kom etter drøye kvarteret. Bård Finne var på plass i returrommet etter et innlegg og klemte til fra 16 meter. Dessverre for han og Vålerenga var Branns sisteskanse, Samuel Sahin-Radlinger med på notene og redda forsøket fra bergenseren. 

Etter at vertene skapte de to farligste sjansene innledningsvis, tok Vålerenga fullstendig over på Brann stadion. Deilas menn var gode i duellspillet, hadde mye ball og tvang bergenserne til å slå mye langt. 

Se intervju med Nouri, Finne og Fredheim Holm nederst i saken. 

Solid forsvarsspill

Det starta på topp med signalspillerne Magnus Grødem og Sam Johnson, og smitta bakover til de andre. Vålerenga pressa Brann-spillerne over hele linja og vant ballen i gunstige situasjoner titt og ofte. Med et presist pasningsspill i tillegg, så det veldig lovende ut. 

Annonse:

Begge lag skapte store sjanser på tampen av omgangen, men Felipe Carvalhos "klarering" i egen stolpe og en offsideplassert Sam Johnson sørga for at det sto 0-0 halvveis. 

Tvang frem feil

Vålerenga fortsatte i samme stil etter hvilen, og fremprovoserte feil hos vertene med et aggressivt press. Men som i starten av kampen var det hjemmelaget som skapte omgangens første mulighet også etter pause. 

Peter Orry Larsen var på plass på første stolpe og stussa en corner fra Fredrik Haugen like utenfor Kwaraseys lengste stolpe. Vertene var farlige på dødball, men Vålerenga sto godt imot. 

Grødem fikk sin første kamp fra start i 2018, og sammen med Sam Johnson gjorde han livet surt for serieledernes stopperpar. Acosta og Wormgor endte ofte opp med å slå ballen langt, og da var resten av Deilas mannskap på plass for å vinne 1. eller 2. ball. 

Johnson nære 

Vålerengas første store mulighet etter pause kom da Bård Finne fant Sam Johnson på bakre stolpe. Toppscoreren raga høyest i feltet og fikk til en heading, men Sahin redda forsøket på streken. 

Det ble en tett og jevn affære i toppkampen på Brann stadion, og Vålerenga gjennomførte en meget solid bortekamp mot serielederne. Ingen av lagene fant veien til nettmaskene, og det endte dermed 0-0. 

Allerede torsdag kveld venter ny kamp for Oslos stolthet når Tromsø IL venter i cupens fjerde runde. 


Kampfakta

Brann - Vålerenga (0-0)
Søndag 10. juni kl. 20.00, Brann stadion

Vålerengas lag: Kwarasey - Nouri, Tollås Nation, Carvalho, Adekugbe - Lekven, Ibrahim (Meira 90+2')- Fredheim Holm (K), Grødem (Ejuke 76'), Finne (Horn Myhre 82') - Johnson

Annonse fra Eliteserien: