Uavgjort i tøff bortekamp

Det ble til slutt 1-1 borte mot Stabæk i en kamp hvor Mayron George scoret i debuten.

Blodet sprutet, kortene haglet og nabooppgjøret mot Stabæk var akkurat så intensivt som man kunne spå på forhånd. Vålerenga skapte mest, men det ble 1-1 til slutt.

Rolig førsteomgang

Det var svært lite som skjedde i den første halvtimen på Nadderud annet enn at Efraín Juárez måtte ut med skade etter 14 minutter. Han ble erstattet av Christian Dahle Borchgrevink.

Efrain Juarez skade Stabæk_spx
Efraín Juárez fikk en vridning i kneet mot Stabæk. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

36 minutter var spilt før det tok skikkelig fyr i teltet.

Aron Dønnum la inn et frispark, Mathias Vilhjálmsson raget høyest og headet ballen i mål. Dessverre for islendingen og Vålerenga var han marginalt i offside da frisparket ble slått. Sekunder senere kastet Andreas Hanche-Olsen seg inn i en voldsom takling på Herolind Shala, men slapp unna med det gule kortet.

Omgangens største sjanse kom fem minutter før hvilen da Borchgrevink la et nydelig innlegg mot debutanten Mayron George. Costaricaneren hoppet høyere enn Patrick Sjöberg, men ballen traff oversida av tverrliggeren og ut. Det sto 0-0 ved pause.

Debutmål

Mayron George mål Stabæk_spx
Mayron George scoret i debuten mot Stabæk. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Det som skjedde rett før pause var et varselsignal for hva som skulle skje rett etter hvilen. Tre minutter ut i omgangen var George dypt nede og henta ballen, fosset i angrep og spilte gjennom Herolind Shala. Han sendte ballen mellom bena på keeper, den gikk i stolpen og rullet langs streken før George dukka opp på bakre stolpe og dyttet ballen de nødvendige centimeterne over streken. Mål i debuten for Mayron George!

I det 65. minutt var det tid for utligning. Stabæk fikk corner, ballen gikk over hele feltet og på bakre stolpe stupte Hanche-Olsen opp og headet inn utligningen.

Midtveis i omgangen gikk George ut og Bård Finne inn. Bergenseren fikk nærmest umiddelbart mulighet på et frispark fra 20 meter, men skuddet gikk i muren.

Presset på

Supportere mot Stabæk_Spx
Supporterne manet Vålerenga i angrep. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Drøyt 80 minutter var spilt da Vålerenga for tredje gang traff metallet. Finne la ut 45 grader til Aron Dønnum som finta seg fri og fyrte løs fra straffemerket. Ballen gikk dessverre i stolpen og ut. Fire minutter før slutt slo Sam Adekugbe inn, men Finne traff ikke godt nok på ballen som gikk utenfor.

Stabæk hadde en sjanse et par minutter før slutt, deres andre i den sisteomgangen, men det endte 1-1 på Nadderud.

Vålerengas neste kamp går allerede på søndag når FK Haugesund gjester Intility Arena.

Stabæk - Vålerenga 1-1 (0-0)