Tungt i Bodø

Glimt fikk sin revansje mot Vålerenga i mandagskampen.

Vålerenga slo Glimt 6-0 i den siste kampen før ferien, men mandag kveld var det Glimt som stakk av med seieren. 4-0 ble det til bodøværingene som inntok serieledelsen.

Tidlig mål

Det tok i underkant av ti minutter før hjemmelaget var i ledelsen. Håkon Evjen fyrte av fra 25 meter, Kristoffer Klaesson måtte gi retur og Ulrik Saltnes satte inn ledermålet fra kort hold. Glimt hadde noen sjanser etter innlegg fra høyrekanten, blant annet en hvor Ole Amund Sveen headet fra seks meter via tverrliggeren og over.

Bare noen få minutter senere var det en nesten identisk situasjon på motsatt banehalvdel. Amin Nouri la inn fra høyre og Bård Finne headet ballen i oversida av tverrliggeren og ut. Bare noen få minutter etter det igjen briljerte Aron Dønnum og Finne innenfor Glimts 16-meter, men avslutninga til Deyver Vega ble dessverre blokkert.

Etter målet var Glimt svært farlig på kontringene laget tok. 28 minutter var spilt da Zinckernagel burde doblet ledelsen, men stupheadingen gikk utenfor fra tilnærmet blank kasse. Etter 32 minutter kom Glimt til et farlig skudd fra 14 meter, men Klaesson reddet mesterlig. To minutter senere kom Glimt alene med Klaesson, men fra skrå vinkel hadde sisteskansen kontroll og fikk avverget skuddforsøket. Det sto 1-0 ved pause.

Vondt til verre

Åtte minutter ut i den andre omgangen kom Glimt på nok en kontring, Evjen kastet seg fram, men avslutningen gikk i tverrliggeren. To minutter senere skulle unggutten imidlertid få uttelling. Glimt spilte seg gjennom midten, Vålerenga fikk blokkert avslutningen, men ballen spratt til Evjen som kontrollert satte inn 2-0.

58 minutter var spilt da Glimt fikk corner. Ballen ble slått inn i feltet der Dønnum var uheldig og satte ballen i eget mål. 3-0. Vålerenga kom mer med etter dette, men det skulle bli fire. En langball ble slått ut mot Zinckernagel, han kom seg gjennom, gikk langs dødlinja, chippet ballen inn til Sveen som ikke kunne unngå å sette ballen i det åpne målet fra én meter.

Fem minutter før slutt brøt Finne ballen høyt i banen, la ut til Felix Horn Myhre, men skuddet gikk via et Glimt-bein og trillet 18 centimeter utenfor. Kampen endte 4-0 til Glimt.

Bodø/Glimt - Vålerenga 4-0 (1-0)

Aspmyra Stadion, 3.860 tilskuere.

Mål: 1-0 Ulrik Saltnes (10), 2-0 Håkon Evjen (55), 3-0 Selvmål (58), 4-0 Ole Amund Sveen (71).

Gult kort: Erik Israelsson, Vålerenga.

Vålerengas lag: Kristoffer Klaesson – Amin Nouri, Pierre Kanstrup, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Magnus Lekven, Mohammed Abu (Erik Israelsson fra 77. min.) – Aron Dønnum, Matthías Vilhjálmsson (Felix Horn Myhre fra 69.), Deyver Vega (Mayron George fra 63.) – Bård Finne.

Toppbilde: Deyver Vega var tilbake i startoppstillingen for Vålerenga. Foto: NTB Scanpix.