Tre Vålerenga-gutter til EM

I mai reiser det norske G17-landslaget til England for å spille EM-sluttspill. Vålerenga er stolte over å være klubben som har med flest spillere i troppen som skal forsvare Norges ære.

Annonse:

Landslagstrener Gunnar Halle har plukket ut Vålerenga-gutta Harald Martin Hauso, Leo Cornic og Oskar Opsahl blant de 20 som skal møte Portugal, Sverige og Slovenia i EM- sluttspillet for G17. 

- Harald Martin og Oskar har vært med oss fra starten, og har vært store bidragsytere for at vi har kommet dit vi er. Harald Martin er en spennende midtstopper som er spesielt god i frispillingsdelen, mens Oskar med sin gode pasnings- og innleggsfot har vært god fra sidebackposisjon. Leo har kommet inn i troppen litt senere, og er en offensiv, løpssterk back som jobber hardt for laget og har gjort sakene sine veldig bra, sier Halle. 

For Vålerenga som klubb er det en stor anerkjennelse av det talentutviklingsarbeidet som gjøres å ha tre spillere med i EM-troppen.

- Vi har en uttalt målsetning om å være en utviklingsklubb, og disse gutta er vi veldig stolte av. At vi har fått med tre spillere i en slik tropp viser at det arbeidet som legges ned daglig på treningsfeltet her på Valle bærer frukter, sier sportslig leder i Vålerenga, Jørgen Ingebrigtsen og legger til: 

- På sikt ønsker vi at våre talenter skal ta steget opp i a-lagstroppen, det er en viktig del av klubbens strategi. Allerede nå har vi signert én av disse på en proffkontrakt, og håper å komme i mål med de to andre i løpet av kort tid. 

Også Mathias Kjølø, som gikk fra Vålerenga til PSV i vinter er med i troppen. 

Vi gleder oss til å følge gutta i EM og ønsker dem lykke til!

Annonse fra Obos-ligaen: