Tre på rad for Shala

Vålerengas kantspiller satte inn sitt tredje mål på like mange kamper da Vålerenga slo Tromsø 2-0 fredag ettermiddag.

Fredag ettermiddag kom Tromsø på besøk til Intility Arena for årets niende treningskamp. Gjestene fra nord kom til kampens første sjanse  på et innøvd cornertrekk etter åtte minutter, men avslutninga gikk over mål.

Derfra og ut omgangen dreide det meste seg om Vålerenga, og Herolind Shala putta sitt tredje mål på like mange kamper i den kongeblå drakta.

Vålerenga i ledelsen

En meget frisk Samuel Adekugbe på venstrebacken strødde rundt seg med lekre pasninger, og etter 19 minutter sendte han Herolind Shala alene igjennom med TIL-keeper Gudmund Kongshavn.

Vålerengas nye nummer 6 klarte ikke å overliste gjestenes sisteskanse, men fikk en ny mulighet like før halvtimen var spilt.

Chidera Ejuke holdt lekestue på venstresida før han fant Shala inne i boksen. Kantspilleren vendte opp og satte ballen kontant inn i det lengste hjørnet til 1-0-ledelse.

Vålerenga hadde mye ball og styrte det meste før pause, og det var fullt fortjent at Deilas menn gikk inn i garderoben med ledelse.

Chidera Ejuke satte inn 2-0 for Vålerenga på lekkert vis (Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix)

Chiddi i vinkelen

Det tok et kvarters tid etter pause før kampen tok skikkelig fyr igjen, men til gjengjeld fikk de fremmøtte på tribunen god valuta for inngangsbilletten.

Fitim Azemi brøyt en Tromsø-pasning sentralt på egen halvdel, satte fart fremover og fant Chidera Ejuke på venstrekanten. Vålerengas tekniker dro seg innover i banen, fyrte av fra drøye 18 meter og limte ballen i krysset til 2-0.

Tromsø hadde ikke allverden å by på offensivt i fredagens oppgjør, og Vålerenga-forsvaret hadde stort sett kontroll på det meste som kom.

Med fredagens 2-0-seier over Tromsø vant dermed Vålerenga sin fjerde kamp på rad. Neste oppgave for Deilas menn er fredag 15. mars kl. 13.15, når Strømsgodset kommer på besøk til hovedstaden.

Fotograf Kenneth Berger var på plass på Intility Arena, og i galleriet under kan du se et knippe bilder fra kampen:

Vålerenga - Tromsø 2-0 (1-0)