Tre debutanter mot Kongsvinger

Didrik Støer Hagen, Lars Olden Larsen og Kevin Ogudogu fikk sin A-lagsdebut i lørdagens treningskamp.

I A-lagets siste treningskamp før Eliteserien 2017 sparkes i gang ga Ronny Deila unggutta tillit.

Stolt og takknemlig

Didrik Støer Hagen (19) fikk sin A-lagsdebut fra start mot Kongsvinger, og utgjorde den sentrale midtbanen sammen med Herman Stengel.

Det samme gjorde Lars Olden Larsen (19) da han erstatta Hagen en halvtime før slutt, og begge gutta kom godt ifra det med både løpskraft, duellstyrke og energi i spillet sitt. 

Lars Olden Larsen (med ryggen til) erstatter sin debutkollega Didrik Støer Hagen (Foto: VIF Media)
Lars Olden Larsen (med ryggen til) erstatter sin debutkollega Didrik Støer Hagen (Foto: VIF Media)

- Jeg er veldig takknemlig for å få sjansen, og jeg må innrømme at det var spesielt å få starte. Jeg tar med meg mye læring fra kampen inn i den kommende sesongen og det er veldig motiverende, sier Støer Hagen.

Kevin Ogudogu (17) fikk de siste 15 minuttene for Chidera Ejuke, og med både teknikk og fart fikk unggutten vist seg frem for et nytt publikum. 

- Det var utrolig gøy å spille min første kamp for A-laget, tross resultatet. Det å få sjansen så tidlig setter jeg stor pris på, og det viser at Vålerenga er en klubb som satser på unge spillere. Det er bra både for oss og klubben, sier Ogudogu.

Det jobbes godt i utviklingsavdelingen

Gard Holme var tilstede på Gjemselund stadion lørdag, og rekruttreneren fikk se tre av sine elever i aksjon.

Annonse:

- Det er veldig gøy at gutta får prøvd seg på A-laget. De hadde litt nybegynner-nerver i starten, men spilte seg opp og gjorde det bra utover i kampen. Alle tre viser at de har noe på dette nivået å gjøre gjøre i fremtiden, men det er fortsatt mye hardt arbeid som må legges i potten, sier rekruttrener Gard Holme og legger til: 

- Vi har ti gutter som holder junioralder i A-stallen, i tillegg til de tre som debuterte mot Kongsvinger. Det viser at det drives godt i ungdomsavdelingen og at vi gjør noe riktig, avslutter han.

Seier over Bærums A-lag

Med flere på landslagssamling og syv juniorspiller i A-lagstroppen skulle resten av rekruttlaget møte Bærums A-lag til dyst i Vallhall. Det ble en svært positiv opplevelse for den yngre garde i Vålerenga. 

Gard Holmes mannskap vant 1-0 over laget fra Sandvika og viser at de er godt i rute til årets PostNord-liga, som sparkes i gang 18. april hjemme mot Raufoss.

Annonse fra Obos-ligaen: