Tøff kveld på Lerkendal

Vålerenga tapte 3-0 mot Rosenborg i søndagens eliteseriekamp

Vålerenga gjesta Lerkendal stadion til rundens hovedkamp søndag kveld, og på motsatt halvdel sto et revansjelystent Rosenborg-lag.

Tidlig baklengs

Vertene gikk knallhardt ut fra start på eget gress, og allerede etter 13 minutters spill tok de ledelsen 1-0. Anders Konradsen ble spilt fri på høyresida og banka ballen inn i korthjørnet til Adam Larsen Kwarasey.

Rosenborg fortsatte å produsere store sjanser også etter scoringa, men Vålerengas sisteskanse hindra blant andre Niklas Bendtner tre ganger i løpet av de første 20 minuttene.

Vålerenga ble spilt veldig lave og sleit med å få til eget spill den første halvtimen. Bedre ble det heller ikke da Pål André Helland fyrte av fra 18 meter etter 27 minutter. Skuddet fra høyrekanten gikk via foten til Daniel Fredheim Holm, og inn bak en utspilt Larsen Kwarasey til 2-0 for hjemmelaget.

Adam Larsen Kwarasey måtte hente tre baller ut av eget nett i søndagens eliteseriekamp på Lerkendal stadion (Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix)

Grødem nærmest

Vålerenga kom mer med i kampen de siste åtte minuttene før hvilen, og  spilte seg til et par gode muligheter.

Magnus Retsius Grødem fikk til en god heading på frispark fra Bård Finne, men en André Hansen i full strekk hindra årets første eliteseriescoring for unggutten.

Må våge mer

2-0 sto seg til pause, og selv om Vålerenga spilte seg opp på tampen av omgangen, var det et fortjent resultat lagene gikk inn i garderoben med.

Fredheim Holm i duell med Anders Konradsen (Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix)

- Vi må tørre å være roligere på ballen, og skape sjanser på dem. Vi har ingenting å tape nå, sa kaptein Daniel Fredheim Holm til Eurosport, og fikk støtte av Deila

- Rosenborg har vært gode. De er tunge på dødballer og skaper trøbbel for oss når vi mister ballen på vei fremover. Vi må være mye frekkere med kula, sa hovedtreneren før de siste 45.

Ny tidlig baklengs

Det var hjemmelaget som skapte den første sjansen også etter hvilen. Niklas Bendtner kom seg fri på venstresida og chippa ballen over Larsen Kwarasey, men heldigvis for Vålerenga gikk avslutninga like til side for mål.

54 minutter ut i kampen ble Rosenborg tildelt straffe, da Amin Nouri hekta Anders Trondsen på vei igjennom. Denne gangen klarte ikke Kwarasey å hindre nettkjenning for Niklas Bendtner, og dansken var trygg fra ellevemetersmerket.

Oppgaven ble stadig vanskeligere for Vålerenga, men gutta ga ikke opp. Kvarteret før slutt var innbytter Chidera Ejuke farlig frempå da Fredheim Holm spilte han igjennom på høyresida. Dessverre ble avslutninga blokkert til corner.

To mål før pause og en straffescoring i 2. omgang sørga for en komfortabel hjemmeseier til Rosenborg, og Vålerenga må reise tomhendt hjem til hovedstaden.

Nå venter Bodø/Glimt på Intility Arena i vårsesongens siste hjemmekamp, lørdag 30. juni kl. 18.00.

Rosenborg - Vålerenga 3-0 (2-0)