Tilbake på gamle trakter

Lørdagens kamp mot Odd er som vanlig en spesiell kamp for Skiens-gutten Magnus Lekven.

31-åringen ble riktignok født i Porsgrunn, men vokste opp på Gulset som er Skiens største bydel. Han ble tatt opp fra juniorlaget til Odd Grenlands A-lag og fikk sin debut i en ikke helt ubetydelig kamp mot Vålerenga i siste serierunde i 2005.

– Jeg kom inn helt i sluttminuttene og fikk debuten min der, men husker ikke om jeg var borti ballen engang, humrer Lekven mens han tenker på den kalde oktoberdagen i 2005.

Jubelscener

Saken fortsetter under bildet.

Odd Vålerenga seriegull mestere 2005_Spx
Vålerenga ble seriemestere i fotball etter å ha spilt 2-2 mot Odd Grenland, med Lekven på laget, i 2005. Her er Tom Henning Hovi og pokalen med fansen som stormet banen. Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Start snublet mot Fredrikstad, mens Odd og Vålerenga spilte 2-2 på gamle Falkum stadion. Da dommeren blåste av kampen var det klart at Vålerenga hadde blitt seriemestere for første gang siden 1984. Tusenvis av supportere stormet banen i gledesrus og midt oppi det hele sto en purung Lekven.

– Stadion var full av Vålerenga-supportere og da kampen ble blåst av storma de banen. Det var en veldig kul opplevelse for meg og var en spesiell kamp å komme inn i.

Selv om Vålerenga gjorde inntrykk på midtbanegeneralen der og da, var det andre årsaker til hvorfor han alltid har hatt sansen for klubben. Han har kamper for alle aldersbestemte landslag fra G16 til U23, og i 2012 og 2013 fikk han til sammen fire kamper for A-landslaget. Og det var på de aldersbestemte landslagene hvor lobbyvirksomheten fra Vålerengas utsendte ga uttelling.

– Jeg har alltid likt Vålerenga som klubb. Jeg har spilt sammen med spillere på aldersbestemte landslag som spilte i Vålerenga, og de har alltid skrytt av Vålerenga. Spillere som Mohammed Fellah, Harmeet Singh, Glenn Roberts og Steinar Strømnes snakket jeg mye med om Vålerenga og de hadde bare positive ting å si om klubben.

Så da Vålerenga ringte han i Danmark mens han spilte for Esbjerg sommeren 2016 var det aldri noen tvil om hvor han skulle havne.

Spesielt møte

Saken fortsetter under bildet.

Magnus Lekven Odd_Spx
Magnus Lekven og Vålerenga tok tre poeng sist lagene møttes. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Lørdag er det høytflyvende Oddrane som er Vålerengas motstander på Skagerak Arena i Skien. Lekven innrømmer at det alltid er spesielt å returnere til Skien, men at han ønsker å se poengene bli med hjem til Oslo er det ingen tvil om.

– For meg er det alltid spesielt å møte Odd i Skien. Jeg kjenner mange folk både på og utenfor banen. Man får ekstra motivasjon av det og det er jo bare fint. Jeg gleder meg og tror det blir en underholdende kamp hvor jeg både håper og tror vi stikker av med tre poeng.

Mens formen til Vålerenga er allment kjent, har hjemmelaget vært solide på hjemmebane denne sesongen. På eget kunstgress står de med ti seire, to uavgjort og ingen tap så langt denne sesongen. At det første tapet kommer allerede lørdag tror Lekven kan skje.

– De har vært gode i hele år så det blir en tøff kamp. Det er to lag som vil spille fotball. Vi møter et godt lag med høy selvtillit, men vi pleier å spille bra mot Odd og har egentlig et ganske godt grep om de. Vi er veldig sugne på seier nå. Hvis man ser spiller for spiller så er vi fullt på høyde med dem og vi står ikke tilbake på noe som helst. Det er mer at vi må få vårt spill i gang som vi klarte til dels i forrige kamp med tanke på sjanser. Så må vi score flere mål som igjen henger sammen med å skape flere sjanser. Til slutt må vi demme opp for det de er gode på naturligvis. Vi har trua innad i spillegruppa, og selv om det er mye negativt rundt, er ikke det noe vi kan bruke tid på.

Siden Lekven kom til Oslo har Vålerenga vunnet fire av seks kamper mot Odd. Senest i april da Aron Dønnum scoret kampens eneste mål på overtid. Nå ønsker Lekven seg tre nye poeng mot sin gamle læremester Dag-Eilev Fagermo.

– Vi skal gi alt for at supporterne som tar turen skal få en god opplevelse og få en fantastisk tur hjem.

Toppbilde: Magnus Lekven. Arkivfoto: NTB Scanpix.

Annonse:

Annonse fra Obos-ligaen: