Tapte i Drammen

Kampen endte 3-2.

Vålerenga reduserte to ganger, men måtte se seg slått av Strømsgodset i Drammen søndag kveld.

Under ved pause

Det var en svært sjansefattig førsteomgang i Drammen. Det var først seks minutter før slutt hvor den første reelle avslutningen kom på mål – og da ble det også scoring. Godset fikk corner, Vålerenga klarerte rett i beina til Lars-Christopher Vilsvik som fra 18 meter smalt ballen i mål bak en dekket Klaesson. 1-0 sto seg til pause.

Tidligere Vålerenga-spiller Mustafa Abdellaoue ble skadet på tampen av den første omgangen og erstattet med en annen tidligere Vålerenga-spiller; Muhamed Keita. Og han brukte ikke lang tid på å makere seg.

Tre mål

Bare tre minutter ut i omgangen mottok Keita ballen på sin venstreside, satte fart mot mål og banket inn Godsets andre for kvelden.

Men Vålerenga slo umiddelbart tilbake. Felix Horn Myhre la inn til Aron Dønnum som snudde på en femøring før han la ballen i lengste med venstrefoten. Kort tid etter kom Herolind Shala til innlegg fra kant, Matthías Vilhjálmsson stupheadet, men denne gangen reddet Godsets keeper.

En drøy time var spilt da Godset scoret igjen. Et oppspill fra Godset-forsvaret fikk sprette gjennom Vålerenga-forsvaret, Keita satte på turboen og sendte ballen i nettet.

Redusering

71 minutter var spilt da Vålerenga fikk corner. Dønnum slo inn, Strømsgodset-keeper Martin Hansen feilberegnet innlegget helt og Johan Lædre Bjørdal headet ballen i det åpne målet.

Vålerenga tok over alt etter reduseringen og hadde flere sjanser. Helt på tampen ble midtstopper, og målscorer, Bjørdal flyttet opp i angrep, men det ville seg ikke for Vålerenga som tapte kampen 3-2.

For Vålerenga er det ny kamp allerede på onsdag. Da reiser laget til Nadderud for å møte Stabæk. Kampen spilles klokka 19.00.

Kampfakta:

Strømsgodset - Vålerenga 3-2 (1-0)

Marienlyst Stadion, 5.318 tilskuere.

Mål: 1-0 Lars-Christopher Vilsvik (39), 2-0 Muhamed Keita (49), 2-1 Aron Dønnum (51), 3-1 Keita (62), 3-2 Johan Lædre Bjørdal (71).

Vålerengas lag: Kristoffer Klaesson – Efraín Juárez (Christian Dahle Borchgrevink fra 85. min.), Johan Lædre Bjørdal, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Magnus Lekven, Herolind Shala – Aron Dønnum, Matthías Vilhjálmsson, Felix Horn Myhre (Mohammed Abu fra 52.) – Bård Finne (Deyver Vega fra 70.).

Toppbilde: Aron Dønnum scoret ett og hadde én assist mot Godset. Foto: Scanpix.