Surt tap I jevn kamp

Vålerenga hadde serielederen på gaffelen store deler av kampen, men en scoring på overtid sørga for at trønderne tok med seg alle poengene hjem.

Det var en helt vanvittig stemning på Intility Arena da Vålerenga fikk besøk av Rosenborg Ballklubb søndag kveld. Enga Tifo varta opp med en enorm mosaikk med påskriften ENGA da spillerne entra matta, og det ga tydelig inspirasjon i starten.

Tok tak i kampen

Allerede etter 30 sekunder kom kampens første halvsjanse. Chidera Ejuke prøvde seg på en avslutning fra drøyt 18 meter, men Rosenborgs sisteskanse, André Hansen fikk hanskene på ballen og redda forsøket til corner.

Ingen gjør dette bedre enn Enga TIFO (Foto: VIF Media)

Like etter var det Erik Israelsson som prøvde seg fra distanse, men skuddet fra svensken gikk til side for mål.

Vålerenga tok virkelig tak i kampen fra start, og styrte det meste av begivenhetene på et tilnærma fullsatt Intility Arena det første kvarteret.

Lekven tilbake

Daniel Fredheim Holm og Jonatan Tollås Nation sona karantene for gule kort, og inn kom to spillesugne og skadefri spillere i Magnus Lekven og Enar Jääger. Førstnevnte strødde om seg med gode pasninger og så ut til å trives godt sammen med Mohammed Abu og Erik Israelsson sentralt i banen.

Trioen var mye involvert og satte opp både Bård Finne, Sam Adekugbe og Sam Johnson i gode posisjoner.

Mønsterkontring

I det 36. spilleminutt løfta taket på Intility Arena seg. Mohammed Abu brøyt et Rosenborg-frispark midt inne på egen banehalvdel og spilte opp Chidera Ejuke i mellomrommet. Nigerianeren fant Sam Johnson på venstrekanten, og Vålerengas toppscorer dro seg innover i banen og curla ballen inn i det lenste hjørnet via et Rosenborg-bein til 1-0.

Ledelsen var fullt fortjent, så da Rosenborg utligna like før pause var det mot spillets gang.

Adam Larsen Kwarasey boksa en corner ut i returrommet, og der sto Jonathan Levi klar med venstrefoten. Svensken dro til på halv volley, og da avslutninga både var innom hælen til Bård Finne og hodet til Felipe Carvalho på vei mot mål, ble det nærmest umulig for Kwarasey.

1-1 sto seg til pause, og selv om gjestenes utligning kom på et veldig surt tidspunkt i kampen, var det svært oppløftende det Oslos stolthet viste de første 45 minuttene.

Trønderne i føringen

Fire minutter etter hvilen fikk gjestene corner etter en kontring, og på første stolpe dukka Anders Trondsen opp og heada ballen via Enar Jääger og i mål. Nevnte Jääger måtte kaste inn håndkle etter å ha pådratt seg nok en kneskade, og inn kom Felix Horn Myhre.

Amin Nouri feirer 2-2-scoringen sin mot Rosenborg i søndagens storkamp på Intility Arena (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix)

Valuta for pengene

Vålerenga la seg definitivt ikke ned etter kalddusjen, men fortsatte å kjøre på og fikk betalt like før timen var spilt. Chidera Ejuke kjørte show på høyresida og kom til avslutning. Forsøket blei klarert, men på returen dukka Amin Nouri opp og banka inn sitt andre mål i Vålerenga-karrieren til 2-2.

Abu ut med skade

Som vanlig var Mohammed Abu over alt på banen, og formspilleren både ga og fikk juling i søndagens oppgjør. Etter gjentatte smeller måtte midtbanespilleren dessverre forlate banen med skade etter 74 minutters spill.

Heading I stolpen og scoring på overtid

Rosenborg var svært nære å ta ledelsen fem minutter før slutt da Birger Melling fant Yann-Erik de Lanlay på bakre. Gjestenes høyrekant kasta seg frem og stupheada ballen på innsida av stolpen, men Kwarasey og Vålerenga hadde marginene på sin side.

På overtid hadde Samuel Kari Fridjonsson en god mulighet på frispark fra drøyt 17 meter, men André Hansen redda forsøket mesterlig.

Da kampen var på vei til å blåses av ga Sam Adekugbe bort et unødvendig hjørnespark, og på innlegget fra Anders Trondsen dukka Issam Jebali opp og banka inn seiersmålet til trønderne.