Surt tap for rekrutta

To annullerte mål, tre i metallet og straffescoring mot. Det var ikke Vålerenga 2s dag mot Frigg på Oslos vestkant.

Frigg vant 3-2 over Vålerenga 2 i Norsk Tipping-ligaens avdeling 2 på Marienlyst mandag kveld.

Det var i det hele tatt en rotete kamp vi var vitne til på Marienlyst kunstgress. Vålerenga hadde ballen og sjansene, mens Frigg var svært effektive foran Kjetil Haug i Vålerenga-målet. Vertene tok ledelsen 1-0 midtveis i den første omgangen, mens Sander Wernis nettkjenning etter halvtimen ble vinket av for offside.

Osame Sahraoui smalt til fire minutter før pausen, men ballen slo i en Frigg-spiller og i tverrliggeren og ut. Det sto 1-0 ved pause.

Camara-show

Ousmane Camara Frigg_kb
Ousmane Camara hadde to i metallet mot Frigg mandag. Foto: Kenneth Berger.

Den andre omgangen startet som den første med stort Vålerenga-press. Uttellinga kom åtte minutter ut i omgangen. Nyervervelsen Ousmane Camara dribla seg gjennom Frigg-forsvaret og smalt ballen på innsida av stolpen, returen gikk til Erik Israelsson som fyrte av, foran mål sto Brede Sandmoen og styrte kula i nettet. 1-1.

Timen var spilt da Werni nok en gang satte ballen i nettet, men nok en gang ble det vinket av for offside. Nå er det ikke VAR på nivå fire i norsk fotball, men den avgjørelsen hadde vært interessant å se om igjen.

Tre mål

Så tok det virkelig fyr i teltet. Først gikk Frigg tilbake i ledelsen etter 73 minutter før Israelsson banket inn utligningen til 2-2 bare minuttet etter. 77 minutter var spilt da Frigg fikk straffe for noe dommeren mente var hands og Frigg økte etter hvert ledelsen fra straffemerket.

To minutter på overtid driblet Camara seg nok en gang gjennom Frigg-forsvaret, men nok en gang ble det stangtreff for guyaneren. Frigg vant 3-2 og påførte rekrutta bare sitt andre tap, og tredje poengtap, på de første 18 kampene i sesongen.

Vålerenga 2 leder Norsk Tipping-ligaens avdeling 2 med 46 poeng, mens Ullern (37 poeng) og FK Tønsberg (36 poeng) følger bak. Vålerengas neste kamp går hjemme på Intility Arena førstkommende søndag mot Mjøndalens rekrutter.

Frigg - Vålerenga 2 3-2 (1-0)

Marienlyst kunstgress.

Mål: 1-0 Rozhat Shaswari (22), 1-1 Brede Sandmoen (53), 2-1 Christian Mork (72), 2-2 Erik Israelsson (74), 3-2 Ulrik Ferrer (str. 79).

Gule kort, Vålerenga: Kjetil Haug og Erik Israelsson.

Vålerengas lag: Kjetil Haug – Joachim Sereba (Yasir Saad fra 79. min.), Markus Nakkim, Fredrik Holmé, Jonas Levernes (Martin Bech Riisnæs fra 68.) – Felix Horn Myhre, Erik Israelsson – Brede Sandmoen, Osame Sahraoui, Ousmane Camara – Sander Werni.