Superlørdag i Vallhall

Hele utviklingsavdelingen inviterte til kampdag på hjemmebane.

Annonse:

Denne helgen gjennomførte Vålerenga årets andre og siste superlørdag i Vallhall, og det med bravur.

Lag fra G13 og opp til G19 spilte kamper etter hverandre, og resultatmessig ble det en meget positiv helg for utviklingsavdelingen, med seier til Vålerenga i samtlige oppgjør.

- Når vi gjennomfører slike arrangement som dette, gir det oss en fin mulighet til å se alle lagene samtidig. Når de i tillegg presterer så godt som de gjør, blir det ekstra moro, sier utviklingsleder Thomas Hasselgren og legger til:

- 13-åringene våre imponerte meg stort i sin kamp, og det samme gjorde G16 mot Fredrikstad. Den førsteomgangen lagene spilte holdt veldig høyt nasjonalt nivå. Det er også gode perioder i de andre kampene, men disse lagene skilte seg ut.

Det er stor aktivitet i Vallhall hele uka, og alle lagene i Vålerenga har kommet godt igang med oppkjøringen til årets sesong.

Vålerengas utviklingsavdeling scora hele 22 mål i lørdagens kamper
Vålerengas utviklingsavdeling scora hele 22 mål i lørdagens kamper

Hasselgren ser samtlige kamper, noterer og kommer med tilbakemeldinger på de ukentlige trenerseminarene. To av punktene som skal fokuseres på i ukene som kommer er tempo og variasjon.

- Etter å ha sett lørdagens kamper er det generelle inntrykket at vi må øve på å holde fokus og tempo gjennom hele oppgjøret. I tillegg må vi også kunne variere litt mer og ha større tålmodighet med ballen. Jeg er allikevel veldig imponert over det gutta presterte, sier Hasselgren.

Slik gikk det

Vålerenga G19 - Lørenskog A 4-1 (2-1)
Vålerengas målscorere: Fredrick Pettersen, Oliver Edvardsen Vaalaker, Alessandro Caropresse og Mathias Kjølø.

- Vi kontrollerte denne kampen fra start til slutt. I førsteomgang var vi veldig gode offensivt og skapte flere store sjanser, mens det blir litt mer kaotisk i den andre. Vi gjorde mange bytter utover i kampen, og avsluttet med flere førsteårs juniorspillere som fikk prøvd seg mot seniormotstand for første gang, sier Hasselgren.

Vålerenga - Mjøndalen G16 3-1 (2-1)
Vålerengas målscorere: Sander Ersay Brauer, Max Engebrigtsen og Endrias Nikedimos

- Vi ga flere nye spillere sjansen fra start i denne kampen, og samtlige viste at de var klar for oppgaven. Det er veldig gøy å se at ting vi jobber med i hverdagen kommer til uttrykk i kamp, sier trener Dennis Simonsen og legger til:

- Det er stadig ting å jobbe med, men gutta viser fin utvikling og krydrer det med å score noen riktig fine mål.

Vålerenga - Fredrikstad FK G16 5-2 (4-0)
Vålerengas målscorere: Osame Sahraoui 2, Marcus Melchoir, Trygve Aarstad, Emanuel L Grønner.

- Vi åpnet kampen med å score allerede etter ett minutt, og fullførte omgangen med stil. Den tidlige ledelsen satte naturligvis sitt preg på kampen, men vi spilte fin fotball og gikk til pause med en 4-0-ledelse. Den andre omgangen ble jevnere, og Fredrikstad kom mer med, men i det store og hele er jeg godt tilfreds med den prestasjonen vi leverer, sier Simonsen og legger til:

- Til å være så tidlig på året, er det gøy å se at ting vi jobber med på trening også vises i kamp. Vi skal trene mer på at de gode periodene blir lengre, men vi er godt i rute med tanke på seriestart, avslutter Simonsen.

Vålerenga - Fredrikstad FK G14 6-1 (4-1)
Vålerengas målscorere: Josias Furaha 3, Henrik Loe Nilsen 2 og Miran Kuci

- Nok en gang er jeg imponert over det laget presterer. Gutta viste god mentalitet og hadde full kontroll kampen gjennom, og leverte godt både defensivt og offensivt. Det er noen faser av spillet vi må jobbe med i tiden som kommer, men generelt sett er jeg veldig fornøyd med prestasjonen til gruppa, sier trener David Ribeiro.

Vålerenga - Fredrikstad FK G13 3-2 (3-0)
Vålerengas målscorere: Sheeram Sritharan, David Staakeng Vang og Yosuf Tasbas

- Vi var meget solid i førsteomgang, og klarte å tvinge et i utgangspunktet høytpressende Fredrikstad-lag til å bli mer passive. Gutta spilte med stor intensitet, tempo og taktisk disiplin, sier trener Tore Askildsen og legger til:

- Etter pause justerte Fredrikstad seg høyere i banen, og sto høyt på våre femmetere. Dette lot vi oss stresse av, og da falt kvaliteten på bevegelsene, pasningene og tempoet ble lavere. I tillegg ble vi for direkte i spillestilen og fikk strekk i laget som motstanderen utnyttet. Totalt sett er det en godkjent kamp, men vi har flere steg å ta, avslutter Askildsen.

Kamper i neste uke

  • 10. feb: Vålerenga 2 - KFUM kl. 17.45 i Vallhall

  • 10. feb: Vålerenga G13 - Strømmen kl. 19.30 på KGB 2

  • 11. feb: Lørenskog - Vålerenga G19 kl. 10.30 på Rolvsrud

  • 12. feb: Vålerenga - Fjellhamar G12 kl. 10.30 på KGB 2

Annonse fra Obos-ligaen: