Super-Sam matchvinner i Sandefjord!

Vålerenga vant 1-0 på bortebane. Nå blir det full fest på Intility Arena 16. mai og du kan sikre deg din billett nå!

Rent statistisk sett kunne man forvente seg en målrik affære på Komplett Arena lørdag ettermiddag. Sandefjord og Vålerenga er nemlig blant lagene som har vært involvert i flest mål så langt denne sesongen, men scoringene lot vente på seg.

Få de første reaksjonene etter kampen i ENGA Live nederst i saken

Kampens første sjanse kom etter 6 minutters spill. Felipe Carvalhos tilbakespill ble brutt, og selv om midtstopperen klarte å løpe opp igjen Pontus Engblom, havna ballen opp hos Flamur Kastrati på 12 meter. Heldigvis var Adam Larsen Kwarasey med på notene og fikk redda forsøket fra Sandefjord-spissen.

KJØP BILLETT TIL FOTBALLFESTEN 16. MAI HER

Vålerengas første store mulighet kom etter 17 minutters spill, men Fredheim Holms avslutning fra 12 meter ble både skutt over og avblåst for offside.

Saken fortsetter under bildet.

Amin Nouri i duell med Sandefjords André Sødlund i lørdagens kamp (Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix)

Gode muligheter

Etter en litt treg start fikk Vålerenga opp både aggressiviteten og presisjonen på gressmatta på Komplett Arena, og skapte et par halvsjanser. Magnus Lekven testa skuddfoten fra 16 meter, men midtbanespillerens forsøk ble blokkert av oppofrende Sandefjord-forsvarere.

Like etter var det VM-klare Samuel Kari Fridjonsson som testa vertenes sisteskanse. Sam Johnson kom seg løs i boksen og spilte på tvers til islendingen, men Holmen Johansen kasta seg og fikk slått ballen unna.

Felt innafor 16-meteren

Fridjonsson ropte på straffe like før pause, men ble heller tildelt gult kort for filming. Innbytter Pau Morer var på foten til islendingen, men det var ikke dommer Kai Erik Steen enig i.

Vålerenga hadde mye ball de første 45 minuttene, men et kompakt Sandefjord-lag gjorde de offensive betingelsene vanskelig og når heller ikke hjemmelaget skapte allverden sto det 0-0 til pause.

Formasjonsendring

Ronny Deila la om til 4-4-2 etter hvilen og satte Chidera Ejuke frem som spiss. Det ga uttelling etter 53 minutter.

Vålerenga fikk innkast høyt i bana og i stedet for å kaste langt, la Fridjonsson den ut til Abdisalam Ibrahim som var helt alene på kanten av 16-meteren. Midtbanespilleren dro med seg ballen ned mot dødlinja og ble felt. Dommer Steen pekte korrekt på straffemerket og Sam Johnson var sikkert som banken fra elleve meter. 1-0 til Vålerenga!

Sam Johnson setter inn sitt sjette mål for Vålerenga (Foto: Borgen / NTB scanpix)

Vålerenga var betydelig bedre etter formasjonsendringa, og vant ballen i gunstige situasjoner flere ganger. Daniel Fredheim Holm spilte fri Amin Nouri på kanten etter 69 minutter og høyrebacken la inn til Johnson, men Holmen Johansen redda forsøket fra en snau meter.

Peter Godly Michael erstatta Chidera Ejuke etter 69 minutter, og kvarteret før slutt var spissen nære på å sette ballen i nettet, men avslutninga gikk like til side for mål.

Årets tredje borteseier!

Vålerenga kontrollerte kampen de siste minuttene og var nærmere dobling av ledelsen enn Sandefjord var utligning. Sam Johnson ble matchvinner med sin sjette scoring for Vålerenga og sikra tre poeng på Komplett Arena.

Saken fortsetter under galleriet.

Med seier i hvalfangerbyen er det bare å lade opp til fotballens festdag på Intility Arena 16. mai. Oslos stolthet tar imot Stabæk klokka 18.00, men allerede fra klokka 1 kan du og dine venner starte festen i Fanzone.