Nesten utsolgt på de fleste tribuner mot Rosenborg

Fredag kveld er det solgt hele 12.500 til søndagens storkamp. Alt tyder på at det blir fullt hus - de siste plassene på enkelte felt går nå!

Det har vært stor interesse rundt kampen mellom to av Norges største klubber. Vålerenga -Rosenborg spilles på Intility Arena førstkommende søndag klokka 20.00.

Salget passerte 12.500 billetter fredag kveld – et meget godt tall skal vi tro Morten Nydal i Vålerenga Fotball Elite.

– Det gikk 1.059 billetter torsdag, og det gikk over 1.100 billetter i dag fredag. Sammenlignet med salget på samme tidspunkt til hjemmekampen mot Rosenborg i fjor, ligger vi nesten 2.000 foran. Da endte vi på 13.827, forklarer han.

Dette kan bety at vi nærmer oss den absolutte publikumskapasiteten på 16.555 på søndag.

– Vi fyller gjerne opp til det er smekk fullt, vi!

— Morten Nydal, Vålerenga Fotball Elite

Plasser igjen

Selv om langsidene fort blir utsolgt før kampdag, er det plasser igjen.

– Vi har fortsatt noen få billetter igjen på alle felt, men det er flest billetter igjen på vår store Supportertribune, der vi har lov til å selge hele 3.899 billetter. Og vi fyller gjerne opp til det er smekk fullt vi, smiler Nydal.

Dersom du ikke har vært på Supportertribunen før, er du helt klart velkommen nå. Nyt stadionstemning i en klasse med eller over Bislett i gamle dager, eller England før sittetribunene tok noe av sjarmen bort.

– Vi anbefaler kanskje nye supportere å holde litt ut til sidene – på midten skapes den store magien med sang, hopping og flagging i 2x45 minutter. Men er du klar for å bidra aktivt selv også er det bokstavelig talt bare å hoppe i det, sier Nydal.

NB! På langsidene er det såpass knapt med billetter igjen at Vålerenga anbefaler på det sterkeste å handle nå. De aller siste reservasjoner og blokkeringer av plasser er løst opp i kveld fredag, og det kommer ikke til å bli lagt ut noen flere billetter på kampdag – for da er de allerede solgt!

Får motstand

Annonse:
Trønderne kjenner også sin besøkelsestid.

– Det blir en helt unik atmosfære på søndag. Vi vet at vi har Norges beste stadion å lage stemning på. Det har med Intility Arenas unike konstruksjon å gjøre, samt Supportertribunens evne til å levere naturligvis. Men nå blir det god motstand fra de svarte og hvite på NRC-tribunen også, hvor det allerede er nesten 1.900 som har kjøpt billett. Det er så å si det samme som på motsatt side, sier Nydal.

Tilskuerrekorden på Intility Arena ble satt på herrelagets første kamp mot Sarpsborg 08 i 2017. Da ble det solgt 17.011 billetter, men kapasiteten er nedjustert til 16.555 av sikkerhetsmessige årsaker.

I kapasiteten på 16.555 ligger også pressetribunene, handikapplasser og alle andre funksjoner som krever et sete. Stadion er bygd med 13.937 seter, og grunnen til at det kan utøkes til 16.555 er at vi kan tillate oss å overselge ståtribunene med 30 prosent. Med andre ord: Allerede på 14.000 solgte er det mer enn fullt hus.

Vålerenga - Rosenborg

  • Tid: Søndag 16. september 2018 klokka 20.00.

  • Sted: Intility Arena

  • Hva: To av Norges største klubber

  • Hvorfor: Opplev Norges beste stemning

  • Hvordan: Kjøp billetter på Ticketmaster eller i Sjappa

(toppfoto: NTB-Scanpix)

Annonse fra Obos-ligaen: