Sterk rekruttseier over Egersund

– Fantastisk laginnsats i en krigematch, sa trener Gard Holme etter kampen.

Etter en jevn førsteomgang, var det like jevnt fram til 25 minutter av den andre. Så ble Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson stygt skadet og måtte ut på båre. Vålerenga virka prega av det som skjedde, så da Mathias Perttamo sendte Egersund i ledelsen etter 83 minutter så det mørkt ut for Gard Holmes mannskap.

– Det var en jevn krigekamp mot et sterkt lag som har gjort det meget bra i det siste, blant annet ved å slå KFUM hele 5-0, samt spille uavgjort mot Start i en treningskamp nylig. Men etter scoringa var jeg veldig imponert av hvordan vi klarer å kjempe oss inn og snu kampen, sier Holme.

Felix Horn Myhre – igjen

For bare minuttet etter målet dukka Felix Horn Myhre opp og utligna for rekrutta – som han gjorde for A-laget mot Sandefjord søndag.

– Felix sto fram igjen som en ledertype, og scorer det enormt viktige utligningsmålet i dag som i går så han har nok hatt en fin helg, humrer Holme.

Men det stoppet ikke der.

Toppscorer

To minutter på overtid var lagets toppscorer, Sander Werni, på plass og sendte gjestene i ledelsen. Seks minutter på overtid dro samme mann seg fri, og alene med keeper satte han inn sitt andre i kampen og sitt 11. mål for sesongen. Dermed er han toppscorer i Post Nord-ligaens avdeling 2.

– Sander Werni scorer som vanlig på bestilling og har scoret 11 mål på omtrent like mange kamper. Begge målene hans i dag var klasseavslutninger.

Før kampen lå Vålerenga nest sist på tabellen i Post Nord-ligaens avdeling 2, men med tomålsseieren passerte de både Nardo på poeng og Vidar på antall scorede mål. Dermed ligger rekrutta over streken igjen før den viktige kampen mot nettopp Vidar på Intility Arena tirsdag om en drøy uke.

Egersund – Vålerenga 2 1-3 (0-0)
Idrettsparken, 486 tilskuere.

Mål: 1-0 Mathias Perttamo (83), 1-1 Felix Horn Myhre (84), 2-1 Sander Werni (90+2), 3-1 Werni (90+6).

Gule kort Vålerenga: Aron Dønnum og Ulrik Mathisen.

Vålerengas lag: Kristoffer Klaesson (Petter Karlsen fra 77. min.), Christian Dahle Borchgrevink, Enar Jääger (Jonas Levernes fra 66.), Jonatan Tollås Nation, Oskar Opsahl, Abdisalam Ibrahim, Felix Horn Myhre, Sakarias Opsahl (Fitim Azemi fra 66.), Aron Dønnum, Ulrik Mathisen, Sander Werni