Status før oppgjøret mot Stabæk

Siste økt før derbylørdagen på Nadderud er gjennomført. Hør hva Henrik Kjelsrud Johansen og Amund Skiri tenker før kampen.

Annonse:

Vålerenga har gjennomført siste treningsøkt før lørdagens eliteseriekamp mot Stabæk på Nadderud, og etter en solid prestasjon mot Brann sist har det vært god stemning på Valle gjennom uka. 

- Det var en viktig seier, en forløsende seier og noe vi trengte for selvtilliten i gruppa og troen på oss selv. Det har ikke vært noe hokus pokus gjennom treningsuka annet enn at vi skal prøve å gjenskape det harde arbeidet, for det er det som må ligge til grunn hver gang vi spiller, sier Amund Skiri. 

Tror på en jevn kamp

Stabæk stiller med Eliteseriens toppscorer på spissplass, og dette er selvsagt forsvarssjef Skiri klar over og OBS på, men de har også svakheter i laget som Vålerenga har skumle planer om å utnytte. 

- Jeg tror det blir en kamp der laga bytter litt på å ha ball. De ønsker å styre spillet, og det samme gjør vi. Sammenligna med tidligere denne sesongen har vi litt andre typer i laget nå som er litt mer direkte og har både mer løps- og duellkraft. Det er noe vi skal dyrke, sier han. 

Kriger på topp

En av spillerne Skiri sikter til er Henrik Kjelsrud Johansen. Han har fått tillit på spissplassen over tid, og føler relasjonene til de rundt begynner å sitte mer og mer. 

- Det gir selvtillit og trygghet å spille hver kamp, og jeg føler selv jeg har gjort noen gode kamper. Målene mangler litt, men det får vi prøve å gjøre noe med på lørdag, sier Kjelsrud Johansen og legger til: 

- Jeg forventer en tett og jevn kamp på Nadderud mellom to lag som trenger og vil ha poeng. Vi reiser dit for å gjøre vår greie, og så er jeg ganske sikker på at det er nok, avslutter han. 

Se intervjuet i vinduet under:


 

Status på troppen

Aron Dønnum ble akutt syk før kampen mot Brann og ble operert for blindtarmbetennelse i tidsrommet Vålerenga sikra tre poeng mot bergenserne. Den tekniske kantspilleren er derfor utilgjengelig for spill mot Stabæk lørdag og må belage seg på et par uker til på sidelinja. 

Daniel Fredheim Holm, Mohammed Abdellaoue, Ernest Agyiri og Bård Finne er fortsatt ute med skader, men sistnevnte er godt i gang med opptreninga og var i hurtig jogg på feltet fredag formiddag. 

Robert Lundström sona karantene for gule kort sist, men til oppgjøret på Nadderud er svensken tilbake i Vålerengatroppen. 

Vålerengas bruttotropp

  • Adam Larsen Kwarasey, Marcus Sandberg

  • Robert Lundström, Enar Jääger, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Markus Nakkim, Christian Borchgrevink, Simen Juklerød

  • Magnus Lekven, Christian Grindheim, Herman Stengel, Abdisalam Ibrahim, Felix Horn Myhre

  • Henrik Kjelsrud Johansen, Chidera Ejuke, Fitim Azemi, Daniel Berntsen, Samuel Kari Fridjonsson, Bilal Njie

Annonse fra Obos-ligaen: