Status etter La Manga

Tøff belastning og mange tunge bein. Se skadestatus på Vålerenga-troppen her.

Annonse:

Årets treningsleir på La Manga er over for denne gang, og både spillere og trenere skryter av utbyttet de har hatt av samlingen.

Laget har trent hardt i ti dager, og det ble merkbart mot slutten av oppholdet. De siste 20 minuttene mot Nordsjælland måtte Vålerenga spille med ti mann, men det er ikke snakk om alvorlige og langvarige skader på noen av spillerne.

Christian Grindheim ble bytta ut etter en halvtime mot danskene. Kapteinen fikk en lårhøne tidlig i oppgjøret, og stivnet utover omgangen.

Ivan Näsberg led samme skjebne, og også han måtte gi seg før fulltid.

Christian Grindheim i duell med en Nordsjælland-spiller før han måtte ut med skade (Foto: Digitalsport)
Christian Grindheim i duell med en Nordsjælland-spiller før han måtte ut med skade (Foto: Digitalsport)

Markus Nakkim har fått mange smeller i hodet opp gjennom karrieren, og mot Nordsjælland gikk det nok en gang utover topplokket til midtstopperen. Han følte seg svimmel utover i kampen, men etter nærmere undersøkelser torsdag er det ingenting som tyder på at det var en ny hjernerystelse.

- For en gangs skyld var det greit å ta til vettet å gå av banen når hodet ikke føltes helt klart. I dag er jeg heldigvis helt fin igjen, sier Markus Nakkim.

Daniel Fredheim Holm har stått over begge kampene på La Manga på grunn av en sår muskel. Det medisinske apparatet ønsket ikke å ta noen unødvendige sjanser, og har derfor latt midtbanespilleren trene alternativt noen dager.

Ghayas Zahid har slitt med sykdom, og fikk i tillegg en smell i kneet like før pause. Heller ikke her er det snakk om noe alvorlig, og han er nok tilbake i full trening i neste uke. 

Både Mohammed Abdellaoue og Magnus Lekven sto over kampen mot Nordsjælland, men her er det kun snakk om fornuftig belastningsstyring.

Felix Horn Myhre har variert mellom å spille fotball og drive alternativ trening under oppholdet i Spania. Unggutten har slitt med en vond rygg den siste perioden, men får god oppfølging av fysioterapeutene i teamet. Han vil gradvis øke belastningen i ukene som kommer, men det er ikke helt klart når han vil være tilbake for fullt.

Madhusan Sandrakumar fikk en kneskade halvveis ut i oppholdet, og måtte stå over begge kampene. Tester tyder på at høyrebacken er tilbake i full trening når laget samles i Vallhall tirsdag morgen.

Nå venter tre etterlengta dager med fri for spillerne. Tirsdag 7. februar kl. 11.30 er laget igjen på plass i Vallhall og trening på norsk jord.

Lørdag 12. februar er det duket for treningskamp mot Djurgården på Tele2 Arena i Stockholm.

Annonse fra Obos-ligaen: