Solid grunnspill

Vålerenga var det førende laget før pause, men et ungt mannskap i andreomgang fikk det tøffere mot laget fra nedre Eiker.

Vålerenga starta meget friskt i søndagens treningskamp mot eliteseriekollega Mjøndalen. Det var stort sett spill mot ett mål de første 45 minuttene, men til tross for flere gode angrep og godt grunnspill lot scoringene vente på seg.

Mjøndalens første forsøk på mål kom etter en snau halvtime, og den var til gjengjeld stor. Venstrekanten til bruntrøyene finta seg innover i banen og kom til avslutning, men forsøket gikk i stolpen og ut.

Annonse:

Minuttet etter kunne Bård Finne sendt Vålerenga i føringen, men også hans forsøk gikk like til side for mål.

Fornøyd med grunnspillet

Vålerenga eide den første omgangen og spilte til tider veldig fin fotball. Kun scoringene mangla og Ronny Deila savna litt flere bevegelser på siste tredjedel.

- Vi spiller en veldig god førsteomgang og ser igjen mye av det vi har trent på gjennom disse ukene. Grunnspillet begynner å sitte mer og mer, men vi har fortsatt en del å jobbe med på siste tredjedel og må komme oss hyppigere inn i bakrom. I tillegg kan vi slå oftere inn fra kant, men det kommer, sa hovedtreneren etter førsteomgang.

Dette sa Lekven og Ejuke etter 1. omgang: 

Saken fortsetter under videoene.



Ungt lag etter pause

Etter hvilen var det et nytt ungt Vålerenga-lag på banen, og ballspillet jevna seg noe mer ut. Likevel var det stort sett Oslos stolthet som skapte de farligste sjansene også i starten av denne omgangen.

Bakerst hos Vålerenga fikk Petter Karlsen den siste halvtimen mellom stengene, og kan dermed notere seg for sin A-lagsdebut.

Avgjorde på tampen

Den unge sisteskansen klarte ikke å hindre Mjøndalen i å ta ledelsen like før slutt da ballen datt ned i feltet på tre meter, og Andreas Hellum var på rett plass til rett tid.

På overtid dobla tidligere Vålerenga-spiller Jibril Bojang til 2-0, noe som også ble sluttresultatet.

Klar for Marbella

Neste kamp for Vålerenga er allerede førstkommende lørdag. Da venter storlaget Dynamo Kiev på motsatt halvdel i den første kampen under årets treningsleir. 

Kampfakta

Vålerenga - Mjøndalen 0-2 (0-0)
Søndag 3. februar kl. 17.30, LSK-hallen

MIFs målscorere: Andreas Hellum 0-1 etter 86, Jibril Bojang 0-2 etter 90'

Gult kort Vålerenga: Magnus Lekven

Vålerengas startellever: Kwarasey - Borchgrevink, Tollås, Nakkim, Adekugbe - Lekven, Abu - Finne, Ejuke, Dønnum - Azemi

Vålerenga etter pause: Kwarasey (Karlsen 60) - Borchgrevink (Cornic 60'), Nakkim (Hauso 60'), Näsberg, Adekugbe (Opsahl 60') - Opsahl, Horn Myhre - Dønnum (Sahori 60'), Israelsson, Grødem - Werni

Annonse fra Obos-ligaen: