Shala fikset årets første bortepoeng!

Vålerenga havna under på Brann stadion, men kom tilbake og spilte en solid bortekamp i Bergen.

Vålerenga var det førende laget de første ti minuttene på Brann stadion, og kjempa hjemmelaget ut av stilen. Samuel Adekugbe fikk også en eventyrlig mulighet til å sende Deilas menn i ledelsen allerede etter 9 minutters spill, men skuddforsøket fra kanadieren ble blokkert til corner.

Overlegen i luftrommet

Fjorårets oppgjør på Brann stadion var først og fremst en meget solid forsvarskamp fra begge lag, og selv om det starta bra for Vålerengas del de første 20 minuttene glapp det i markeringen halvveis ut i omgangen.

Tollås i en av mange dueller på Brann stadion søndag kveld (Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix)

Et innlegg fra Ruben Kristiansen fant Kristoffer Barnen rundt straffemerket, og med et perfekt hodestøt sendte midtbanespilleren vertene i føringen etter 22 minutter.

Brann var sterke i luftrommet inne i boksen og kunne økt ledelsen like etter, men headinga fra Bismark Acosta gikk heldigvis i tverrliggeren og over mål.

Men vi har Shala

Der Vålerenga var best i åpningen tok Brann mer og mer over etter scoringa. Heldigvis har vi Herolind Shala, og nærmest ut av intet tok tomålsscoreren fra forrige kamp alt i egne hender. Kantspilleren driblet seg ned til dødlinja og lirket ballen inn i nettet via Håkon Opdal i Brann-buret til 1-1 like før pause. En nydelig scoring av Vålerengas nummer 6 og lagene var like langt halvveis ut i oppgjøret.

- Førsteomgangen ble som forventet. Det har vært mye dueller og lange baller, og det har vi måttet være med på. Jeg er glad det står 1-1 slik at vi har muligheten til å være bedre i andreomgang, sa Johannes Moesgaard til Eurosport før de siste 45 på Brann stadion.

Herolind Shala noterte seg for sin tredje scoring i Vålerenga-drakta (Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix)

Krigekamp

Vålerenga kontrollerte mye av den andre omgangen med ballen i laget, men det var få sjanser begge veier den første halvtimen.

Bård Finne starta kampen på benken på grunn av en sår lysk, men kom inn 18 minutter før slutt da han erstatta en skadd Chidera Ejuke. Han og resten av laget hadde mer enn nok med å forsvare seg de siste minuttene av oppgjøret på Brann stadion, men det gjorde de svært godt og sikra med det årets første bortepoeng etter 1-1 i Bergen.

Vi ønsker å takke alle våre tilreisende supportere for støtten på Brann stadion og ønsker god tur tilbake til hovedstaden.

Neste kamp for Vålerenga er mandag mot ei uke når Odd kommer på besøk til Intility Arena klokka 19.00. Før den tid skal vi til Ekeberg og Bækkelaget SK for å skape fotballfest med vårt Engaland.

Brann - Vålerenga 1-1 (1-1)