Shala åpna målkontoen

Vålerenga kjørte over FC Nomme Kalju på Marbella og vant 3-0.

I solskinnet på Marbella Football Center hadde flere av Vålerengas største sponsorer tatt turen for å overvære oppgjøret mot estiske FC Nomme Kalju. De fikk se et lag i kongeblått ta ledelsen allerede etter fire minutters spill, og da hadde gutta hatt ballen nærmest kontinuerlig fra avspark.

Chidera Ejuke ble spilt opp i mellomrommet, vendte opp og fant Mohammed Abu sentralt i banen. Derfra gikk det hurtig fremover!

Sam Adekugbe løp inn i bakrom og Abu fant venstrebacken med en perfekt chip. Kanadieren la inn foran mål, og via en hardt pressa og uheldig Nomme Kalju-spiller sto det 1-0 til Vålerenga.

Matthias Vilhjalmsson og Sam Adekugbe jubler for kampens første mål mot FC Nomme Kalju (Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix)

Det tok ikke mange minuttene før Vålerenga dobla ledelsen, og nok en gang var det et perfekt innlegg fra venstresida. Bård Finne chippa ballen på bakre stolpe til en umarkert Chidera Ejuke. Teknikeren tok med seg ballen inn i boksen, og da han skulle til å avslutte kom Herolind Shala bakfra og fyrte ballen inn i det venstre hjørnet. Dette var 27-åringens første scoring i Vålerenga-drakta.

Ronny Deila har ønska seg flere innlegg fra kant, og etter 12 minutter hadde han altså fått servert to som resulterte i scoring.

Tålmodig

De estiske seriemesterne fikk knapt låne ballen den første omgangen, og for Vålerengas del handla det meste om nøyaktighet i angrepsspillet. FC Nomme Kalju var aggressive i presset, men klarte ikke å hindre at Deilas menn gikk til pause med en fortjent 2-0-ledelse.

Straffescoring

Vålerenga-dominansen fortsatte også etter hvilen, men tross et enormt ballinnehav, uteble de største sjansene. Nærmest de første tyve etter hvilen var Felix Horn Myhre, men avslutninga var litt for løs og ble enkelt redda av esternes sisteskanse.

Ni minutter før fulltid satte Matthias Vilhjalmsson inn Vålerengas tredje for kvelden på straffe. Spissen ble selv felt da han skulle avslutte alene med keeper og var trygg fra ellevemetersmerket.

Feberredning

Like før slutt måtte Adam Larsen Kwarasey i aksjon for første gang i matchen, og det gjorde Vålerengas kaptein med bravur. Ut av intet var en Nomme Kalju-spiller alene igjennom, men Kwarasey hindra baklengs med en nydelig enhåndsredning.

Flere mål ble det ikke i oppgjøret, og Vålerenga avslutta dermed årets Marbella-leir med en fortjent seier. Nå går turen tilbake til Oslo og Intility Arena med en solid gjennomført camp i beina.

Vålerenga FC Nomme Kalju 3-0 (2-0)
Tirsdag 19. februar kl. 16.00, Marbella Football Center

Vålerengas mål: Selvmål Nomme Kalju (4 min), Shala (12 min), Vilhjalmsson (81 ,o)

Vålerengas lag: Kwarasey (K) - Juarez, Lædre Bjørdal (Nakkim 60'), Tollås Nation, Adekugbe - Lekven (Horn Myhre 60'), Abu (Israelsson 60') - Shala, Ejuke (Azemi 45'), Finne (Dønnum 80') - Vilhjalmsson.